Vesti
Hronika

Gračanica: Protest učenika zbog odluke o pritvaranju mladića

Više od pedeset učenika okupilo se ispred policijske stanice u Gračanici, kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
Gračanica: Protest učenika zbog odluke o pritvaranju mladića
Protest učenika ispred policijske stanice (Foto Kim)

Okupljeni uzvikuju "hoćemo pravdu" i "vratite nam braću". Osim srednjoškolaca, ispred policijske stanice u Gračanici su i roditelji, profesori, ali i drugi brojni građani. Skup nadgledaju i pripadnici Kosovske policije. Komandir stanice Bratislav Trajković nije želeo da komentariše okupljane učenika, kao ni prisutni profesori.

 

Milica Maksimović, učenica Gimnazije kaže da je došla da da podršku svojim školskim drugovima koji se nalaze u pritvoru.

"Ja kao sportista znam da našim drugarima nije mesto u pritvoru već na terenima i u učionicama. Ja se nadam da ćemo nešto postići ovim što smo se okupili jer smo došli svi da im budemo podrška i da oni vide da nisu sami", kazala je Milica.

"To su sve naša braća, drugovi, vršnjaci. Naravno, svako odgovara za svoje postupke ali ne u ovolikoj meri . Zbog toga smo ovde moji drugari i ja", kazala je učenica Katarina Milenković.

"Nadam se da ćemo uspeti da ovim protestom ublažimo kaznu jer oni ovo nisu zaslužili", kaže učesnica protesta Milica Jovanovć.

Slobodan Stanisavljević trener Kik boks kluba u Lapljem Selu kaže da je potrebno da se podrže momci koji se nalaze u pritvoru zbog tuče. On ističe da je društvo zakazalo i da treba prestati sa pravljenjem razlike koje je čije dete.

"U narednom periodu moramo puno da radimo da do ovakvih stvari više nikada ne dođe, da se momci međusobno ne sukobljavaju i da jasno stavimo do znanja da više nema "vašiš i naših", već su to sve naša deca. Nebitono je da li Nikola sin od Nenada ili je Ilija sin od Mikija. Znači, sve su to naša deca i nema potrebe za ovakvim dešavanjima. Jako je važno da se u svemu ovome uključi obrazovni sistem i da malo više radi sa decom, da se obrazovanje postavi na pravo mesto, da se promocija sporta takođe podigne na viši nivo", kaže Stanisavljević.

"Mi smo ovde došli da iskažemo nezadovoljstvo presudom. Nismo zadovoljni presudom i mi ćemo ih podržati u svakom pogledu. Istraga je u toku ali očekujemo da će pravda da izađe na videlo, da će krivci snositi posledice a oni koji nisu da budu oslobođeni", kaže sestra uhapšenog Marka Ristića, Marija Đokić.

Osnovni sud u Gračanici odlučio je da sedmorici mladića koji su učestvovali u nedavnoj masovnoj tuči u Lapljem Selu odredi po trideset dana zatvorskog pritvora.

Roditelji, rodbina i drugari okupili su se sinoć ispred policijske stanice kako bi protestovali zbog odluke Suda.

Protest će biti održan i danas u 18 časova.Ostale vesti

Pronađena eksplozivna naprava kod Merdara. Kfor izvršio kontrolisanu eksploziju
U blizini administrativnog prelaza Merdare danas je pronađena eksplozivna naprava koja je potom uništena u kontrolisanoj eksploziji od strane Kfora, javili su mediji na albanskom.
  • 08.12.2021
Organizovani i multinacionalni
Kancelarija za kontrolu strane imovine (OFAC) Ministarstva finansija SAD označila je Zvonka Veselinovića, njegovog brata Žarka, Milana Radoičića, Željka Bojića i Marka Rošića zbog pripadnosti koruptivnim mrežama povezanim sa transnacionalnim organizovanim kriminalom.
  • 08.12.2021
SAD uvele sankcije Radoičiću i Veselinoviću
Sjedinjene Američke Države objavile su nove sankcije pod kojim su, između ostalih, biznismeni s Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, javila je Nova.rs.
  • 08.12.2021
U Bošnjačkoj mahali postavljene zastave Albanije i UČK
U naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Кosovske Mitrovice, večeras su postavljene zastave Albanije i UČК, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 06.12.2021
Preminuo Bob Dol
Bivši vođa republikanske većine u američkom Senatu i poslednji iz generacije iz Drugog svetskog rata koji je bio nominovan za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Bob Dol preminuo je juče u 98. godini.
  • 06.12.2021
Obijena crkva u Prilužju, polomljena kamera i odneta oprema

U Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju, ranije ove nedelje, tj. između srede i četvrtka dogodila se teška krađa. 

  • 05.12.2021