Vesti
Hronika

Gračanica: Privedeno više lica

Tokom jučerašnjeg dana Policija je u Gračani privela nekoliko lica u pojedinačnim slučajevima.
Gračanica: Privedeno više lica
Policijska stanica u Gračanici (Foto Kim)

Najpre je priveden muškarac albanske nacionalnosti zbog posedovanja oružja. Tokom potrage kod njega je pronađen pištolj sa pet metaka.

Tokom večeri je priveden i jedan Srbin zbog narkotika. Prilikom pretrage kod njega je pronađena manja količina marihuane.

Oba slučaja je za RTV Kim potvrdio komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković.

Kako je kazao, privedeni Albanac i Srbin su nakon saslušanja pušteni na slobodu.

U Gračanici je juče zabeleženo još jedno hapšenje. Albanac AA i Srpkinja LS uhapšeni su zbog falsifikovanja dokumenta radi dobijanja dozvole za rad poliklinike.

Trajković je kazao da je u pitanju privatna poliklinika Bel medik, ali da taj slučaj nema veze sa policijskom stanicom u Gračanici.

Istragu o ovom slučaju vodilo je odeljenje za privredni kriminal i korupciju jedinice u Prištini. Prilikom pretresa, istražitelji su zaplenili dokumente.

Nakon davanja iskaza osumnjičenima AA i LS je odrežen dvodnevni pritvor.Ostale vesti

Autobus sa 50 vernika iz Srbije vraćen iz Kosovske Mitrovice
"Autobus sa 50 vernika iz centralne Srbije koji su krenuli da obeleže Zadušnice i posete hramove Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, vraćen je jutros iz Кosovske Mitrovice za Beograd", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 
  • 19.06.2021
Policija demantuje vest o postavljanju srpske zastave na Košarama

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je prištinskim medijima da su policijski timovi izašli na lice mesta, ali da na karauli Košare nije bilo srpske zastave.

  • 14.06.2021
Jedna osoba povređena u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici
Jedna osoba je ranjena iz vatrenog oružja u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici i smeštena je u bolnicu, prenosi portal Reporteri.
  • 13.06.2021
Osmani, Kurti i Konjufca odali počast palim vojnicima NATO-a

Kosovska predsednica Vjosa Osmani, premijer Aljbin Kurti i predsednik parlamenta Gljauk Konjifca odali su počast polaganjem venaca na Spomen-ploču palim NATO vojnicima, povodom 22. godišnjice "Dana mira", prenosi Koha.

  • 12.06.2021
Zabranjen ulazak vernicima iz Beograda na Kosovo
Dva autobusa sa vernicima iz Beograda koji su krenuli u posetu manastirima na Kosovu vraćeni su danas sa prelaza Jarinje, saznaje RTV Kim. Nezadovoljni hodočasnici su neko vreme držali prelaz u blokadi, protestujući zbog zabrane ulaska na Kosovo.
  • 12.06.2021
Priština: Održan protest studenata. Novi grafit i poruke na vratima hrama
Ispred hrama Hrista Spasa u Prištini održan je protest nezadovoljnih albanskih studenata zbog jučerašnje liturgije. Na vratima hrama aktivnisti Socijaldemokratske partije ispisali su novi grafit sa porukom "simbol šovinizma postaje svetinja sa blagoslovom Aljbina Kurtija”.
  • 11.06.2021