Gračanica: Pao krov sa Osnovnog suda, oštećeni Starački dom i kontejnersko naselje

Krovna konstrukcija novosagrađene zgrade Osnovnog suda u Gračanici urušila se večeras usled jakog vetra i pala na obližnji Starački dom i kontejnersko naselje na Padalištu. Povređenih nije bilo a opštinske službe su evakuisale stanare oba objekta.

Podeli ovaj članak sa:
  • Foto Opština Gračanica

Kako je saopšteno iz Opštine Gračanica oštećene su zgrada Staračkog doma i kontejnersko naselje. 

“Deo krovne konstrukcije, koji se sa novoizgrađene zgrade Osnovnog suda srušio na Starački dom napravio je veliku materijalnu štetu na tom objektu. Opštinske javne službe i službe za vanredne situacije još uvek su na terenu”, navodi se u saopštenju.

Na lice mesta izašao je i predsednik opštine Srđan Popović. On je sa svojim saradnicima obišao i evakuisane ljude.

„Na svu sreću u ovom incidentu nije bilo povređenih. Zahvaljujući brzoj intervenciji opštinskih službi evakuisani su ljude, koji su uplašeni. Tražićemo da se ceo projekat oko izgradnje suda ispita i utvrdi odgovornost za očigledno loše radove“, kazao je Popović.

Prema rečima direktora urbanizma Dejana Jovanovića za novu zgradu Osnovnog suda u Gračanici, odnosno njenu izgradnju, projekat i nadzor, Opština Gračanica nije bila nadležna.

Projekat i sredstva za izgradnju zgrade Osnovnog suda u Gračancu obezbedio je Sudski savet iz Prištine, koji je nadležan i za nadzor.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane