Vesti
Hronika

Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović

Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Kuća porodice Jovanović u Gračanici (Foto Riznica)

Pljačka se odigrala u toku noći između 15. i 16. oktobra, dok su domaćini sa dvoje maloletne dece spavali u sobama na spratu.

Vlasnici kažu da ništa nisu čuli, a da lopovi za sobom nisu ostavili nered, niti su napravili premetačinu.

Provalu je uočila Aleksandrova supruga Tijana koja je oko 8:30 ušla u dnevni boravak i ugledala širom otvoren prozor i vrata terase kao i fioke na nameštaju. Aleksandar je kasnije primetio i da su lopovi odvezli automobil iz dvorišta.

„Odneli su nam sav novac, mobilne telefone, našu i dečiju dokumentaciju i automobil“, potvrdila je Tijana Jovanović za Riznicu.

O krađi je odmah obaveštena policija koja je, kaže, Aleksandar, odmah obavila uviđaj.

Ni Jovanovići, a ni njihove komšije iz ulice Devet Jugovića nisu čuli, a ni primetili ništa neobično što bi ukazalo da se u kući i dvorištu dešava krađa.Ostale vesti

Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022