Vesti
Hronika

Gračanica: Nove pretnje opštinskim funkcionerima

Rukovodstvo opštine Gračanica prijavilo je Kosovskoj policiji nove slučajeve pretnji funkcionerima ove opštine.
Gračanica: Nove pretnje opštinskim funkcionerima
Preteće SMS poruke (Foto OG)

Samo dan nakon što su nepoznati počinioci zapalili privatni automobil direktora Nebojše Milovanovića i u dvorištu porodične kuće ostavili preteću poruku, novi pritisci na funkcionere opštine nastavljeni su upućivanjem SMS poruke preteće sadržine „Doca je goreo jutros, vi ste sledeći, čuvajte porodice“, saopštreno je iz opštine Gračanica.

Rukovodstvo opštine Gračanica, predvođeno gradonačelnikom Vladetom Kostićem, sa zabrinutošću je primilo informacije o najnovijim pretnjama i zahteva hitnu reakciju nadležnih službi i institucija u zaštiti života i imovine opštinskih funkcionera i službenika.

„Ogromni napori koje rukovodstvo opštine Gračanica u poboljšanju kvaliteta života svojih građana i uspesi postignuti u mnogim oblastima, očigledno su trn u oku političkim neistomišljenicima kojima smetaju rezultati opštinskih službi“, navodi se u saopštenju rukovodstva opštine Gračanica.

„Zahtevamo pre svega od policijske stanice u Gračanici, kao i od svih nadležnih bezbednosnih i pravosudnih organa da hitno izvrše detaljnu istragu i pronađu odgovorne za napade na opštinske funkcionere i zaštite njihove živote i imovinu“, dodaje se u saopštenju.Ostale vesti

Protest u Gračanici šesto veče zaredom

Više desetina mladih, kao i roditelji privedenih mladića, okupili su se šestu noć zaredom ispred policijske stanice u Gračanici, kako bi pružili podršku pritvorenim dečacima.

  • 01.03.2021
Policija izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 01.03.2021
Specijalno tužilaštvo u Prištini povuklo nalog za hapšenje Milana Radoičića
Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtev Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje Milana Radoičića koji je osumnjičen za krivično delo "učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe", prenosi RTS.
  • 28.02.2021
Gračanica: I večeras skup podrške za privedene mladiće
I večeras se oko 50 građana samoinicijativno okupilo ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružilo podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 28.02.2021
Izgorela kuća u selu Kaljin, kod Leposavića
U selu Kaljin, u opštini Leposavić, danas je izgorela kuća usled loših električnih instalacija. Pričinjena je velika materijalna šteta. Žrtava, međutim, nije bilo, zahvaljujući komšijama koji su, nepokretnu stariju osobu izvukli kroz prozor kuće zahvaćene plamenom.
  • 28.02.2021
Priveden osumnjičeni koji je povredio mladića u Severnoj Mitrovici

Muškarac A. S. (1997) albanske nacionalnosti, sa prebivalištem na Kosovu, koji je sinoć oko 22 časa u severnom delu Mitrovice povredio mladića M. M. (1995), priveden je zbog krivičnog dela “ubistvo u pokušaju”, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 28.02.2021