Gračanica: Nasilje nad ženom i maloletnim detetom

U Gračanici priveden muškarac srpske nacionalnosti koji je sinoć prijavljen zbog zlostavljanja supruge i maloletnog deteta. Policija potvrdila da je bio u alkoholisanom stanju.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto Istock)

“Dana 16.1.2019 godine u večernjim satima dobili smo prijavu jedne žrtve nasilja u porodici koja je prijavila svog supruga da je došao pod dejstvom alkohola, i da je fizički maltretirao i pravio određene probleme po kući njoj i maloletnom detetu koje se nalazilo u tom momentu u stanu” rekao je šef istražne jedinice Boban Simonović u telefonskoj izjavi za RTV Kim.

Simonović dodaje da je policija intervenisala i da je prijavljeni priveden.

“Nakon urađenog alko-testa i konsulatcija sa dežurnim državnim tužiocem, istom je određeno zadržavanje od 48 sati. Osumnjičeni se trenutno nalazi u policijskom centru u Prištini, i tužilaštvo će odlučiti dalji postupak”, naveo je Simonović.

Nasilje u porodici pojavljuje se u različitim oblicima i uključuje fizičko, seksualno, psihičko i ekonomsko nasilje.

Ono predstavlja veliki problem savremenog društva, sve je učestalije, a posledice po žrtve su sve drastičnije. Neprijavljivanje nasilnika dovodi do višegodišnje torture.

Ostale vesti

 • Voz udario mladića u Prištini

  Voz udario mladića u Prištini

  Jedan mladić (20) teško je povređen danas u Prištini u blizini tamošnje vojne kasarne kada ga je udario voz koji saobraća na relaciji Priština - Peć.

 • Haradinajev poslanik, Bljerim Kuči, pozvan u Hag

  Haradinajev poslanik, Bljerim Kuči, pozvan u Hag

  Bljerim Kuči, poslanik Alijanse za budućnost Kosova, Ramuša Haradinaja, pozvan je da se 12. marta javi na saslušanje u Specijalnom tužilaštvu u Hagu o okolnostima pod kojima su pripadnici OVK vršili zločine nad Srbima i drugim civilima tokom poslednjih sukoba na KiM.

 • Engleski novinar novi svedok u slučaju protiv Darka Tasića

  Engleski novinar novi svedok u slučaju protiv Darka Tasića

  Pred većem Osnovnog suda u Prizrenu kojim je predsedavao sudija Artan Sejrani okončano je saslušanje meštana Male Кruše kod Prizrena koji je predložilo Specijalno tužilaštvo Кosova u postupku protiv Darka Tasića optuženog da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Kao svedok će se pred sudom pojaviti i engleski novinar Svini.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane