Vesti
Hronika

Gračanica: Miloradu Veliću pokradeno 300 sadnica šljiva

Miloradu Veliću iz Gračanice noćas je pokradeno oko 300 sadnica voća, uglavnom šljiva, iz voćnjaka koji se nalazi nadomak Gračanice.
Gračanica: Miloradu Veliću pokradeno 300 sadnica šljiva
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Na oko 80 ari, Milorad je pre par godina zasadio oko 500 novih sadnica šljiva, a noćas je uništen njegov dvogodišnji trud.

Velić ističe da ovo nije prvi put da mu kradu sadnice, ali je ranije bilo u manjoj meri, uglavnom po desetak sadnica.

“Ovo je za mene ogromna šteta, jer ovde nisu u pitanju samo sadnice, nego i moj dvogodišnji rad i trud, jer sam iste zasadio pre dve godine i uložio velika sredstva za održavanje ovog voćnjaka”, kaže Milorad, koji ističe da je još jedan problem to što u ovom momentu sadnice nema gde ni da kupi.

Milorad dodaje da ovo nije mogla da uradi jedna osoba, već da ih je sudeći po otiscima stopala bilo više.

“Ja sam juče dolazio i frezirao oko voćaka i planirao da danas nastavim da obrađujem, ali kad sam jutros došao, zatekao sam poluprazan voćnjak”, kazao je Velić.

Velić je krađu prijavio policiji, koja je izvršila uviđaj.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022