Vesti
Hronika

Gračanica: Miloradu Veliću pokradeno 300 sadnica šljiva

Miloradu Veliću iz Gračanice noćas je pokradeno oko 300 sadnica voća, uglavnom šljiva, iz voćnjaka koji se nalazi nadomak Gračanice.
Gračanica: Miloradu Veliću pokradeno 300 sadnica šljiva
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Na oko 80 ari, Milorad je pre par godina zasadio oko 500 novih sadnica šljiva, a noćas je uništen njegov dvogodišnji trud.

Velić ističe da ovo nije prvi put da mu kradu sadnice, ali je ranije bilo u manjoj meri, uglavnom po desetak sadnica.

“Ovo je za mene ogromna šteta, jer ovde nisu u pitanju samo sadnice, nego i moj dvogodišnji rad i trud, jer sam iste zasadio pre dve godine i uložio velika sredstva za održavanje ovog voćnjaka”, kaže Milorad, koji ističe da je još jedan problem to što u ovom momentu sadnice nema gde ni da kupi.

Milorad dodaje da ovo nije mogla da uradi jedna osoba, već da ih je sudeći po otiscima stopala bilo više.

“Ja sam juče dolazio i frezirao oko voćaka i planirao da danas nastavim da obrađujem, ali kad sam jutros došao, zatekao sam poluprazan voćnjak”, kazao je Velić.

Velić je krađu prijavio policiji, koja je izvršila uviđaj.Ostale vesti

Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020
Policija: Srbin iz Čaglavice nije pretio Tačiju
Srbin I.L. iz Čaglavice, koji je danas priveden, nije pretio kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju, saznaje RTV Kim u Policiji u Gračanici.
  • 28.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca u teškom stanju
Pripadnik Kosovske policije Zoran Jerinić, ranjen je danas oko 13 časova u selu Vrbovac u opštini Klokot hicem iz pištolja.
  • 28.03.2020
Opljačkane srpske porodice u selima Banje i Osojane
Pljačka koja se prethodne noći dogodila u selima Banje u opštini Srbica i Osojane u opštini Istok, i pored zabrane kretanja, koja je na snazi uznemirila je meštane ovih sela.
  • 28.03.2020