Vesti
Hronika

Gračanica: Lopovi noćas obili kuću

Lopovi su sinoć oko 22 časa obili kuću M.A. u ulici Gavrila Principa u Gračanici odakle su odneli 15.000 evra u gotovini i zlato u vrednosti od blizu 2.000 evra, potvrdio je za portal GračanicaOnlajn vlasnik obijene kuće.
Gračanica: Lopovi noćas obili kuću
Gračanica (Foto arhiva Kim)

M.A. kaže da su lopovi ušli tako što su čvrstim metalnim predmetom razvalili balkon vrata sa zadnje strane kuće. Кrađa se, kako naovodi, dogodila za manje od sat vremena, koliko su opljačkani vlasnik i njegova supruga bili odsutni od kuće.

„Mi smo oko 21 i 15 otišli kod kumova na kafu i vratili smo se oko 22.00 časa. Кada smo ušli u kuću zatekli smo lom. Prevrnute i pobacane stvari po sobi, a ja sam uočio da su balkon vrata sa zadnje strane kuće otvorena. Кada sam prišao video sam da su polomljena i da su lopovi, najverovatnije tu ušli u pobegli u tom pravcu pošto su prethodno imali dovoljno vremena da naprave premetačinu i odnesu ono što im je trebalo“, kaže M.A.

Slučaj je prijavljen Policiji koja je sinoć obavila uviđaj. Poslednji slučaj krađe u Gračanici dogodio se 15. aprila kada je vlasniku B.D. ukraden automobil.

 Ostale vesti

Donja Gušterica: Napadnuta dvojica Srba
Branislava i Žiku Vučića iz Donje Gušterice napala je grupa mladića i nanela im telesne povrede u predelu glave.
  • 31.05.2020
Vozač sa Kosova krijumčario 113 migranata
U Severnoj Makedoniji je uhapšen vozač sa Kosova dok je u kamionu hladnjači krijumčario 113 migranata.
  • 31.05.2020
Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020