Vesti
Hronika

Gračanica: Izgorela krovna konstrukcija na kući Đorića

Sinoć je u Gračanici došlo do požara. Izgorela je krovna konstrukcija na kući porodice Đorić, a zahvaćen je i deo unutrašnjosti. Domaćina, Marka Đorića smo danas zatekeli kako sa komšijama uklanja izgorele delove. „Šteta je prilično velika, ali ću kuću obnoviti sam, kao što sam je i napravio“, kazao je Đorić.
Gračanica: Izgorela krovna konstrukcija na kući Đorića
Izgorela krovna konstrukcija na kući Đorića (Foto Kim)

OG: Materijal za saniranje štete

Opština Gračanica obezbediće materijal za saniranje posledica požara na kući Marka Đorića u Gračanici koja je sinoć teško oštećena u požaru. Ovu informaciju porodici Đorić preneo je lično predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji ih je danas posetio.

„ Ovo je zaista velika šteta za porodicu Đorić i mi kao institucija moramo učiniti sve da se što pre uputi pomoć i šteta sanira. Danas nam je više nego ikada potrebna humanost i osim naše pomoći u materijalu kako bi se kuća Đorića što pre renovirala veoma je bitna i pomoć svih dobrih ljudi u kompletnoj obnovi ovog domaćinstva. Кomšije su sinoć pokazale solidarnost, tu su bile i opštinske službe i svi zajedno pomogli su vatrogascima da zaustave vatrenu stihiju. Verujem da ćemo uskoro ponovo posetiti ovu porodicu u njihovom obnovljenom domu“, kazao je Popović.

 

Do požara je došlo sinoć oko 22:00 sata. Komšije su prve uočile dim i odmah su pritekle u pomoć kako bi ugasile vatru. Vatrogasci su, prema njihovim rečima, stigli nešto kasnije.

Požar je počeo u kotlarnici, a kasnije se proširio i zahvato krovnu konstrukciju, kazao je komšija Stevan Marković.

„Video sam dim koji izlazi na dva mesta. Prišao sam do kotlarnice i otvorio sam nekako vrata, koja su bila vrela, privukao sam crevo sa vodom i počeo sam da gasim. I ostale komšije su pritekle u pomoć. Gasili smo koliko smo mogli, ali činilo nam se da jedno mesto gasimo, dok se na drugom pali. Gasio sam koliko sam mogao, kada sam primetio da se plamen širi prema krovu, znao sam da taj plamen vodom sa česme ne može da se ugasi. Vatrogasci su stigli posle 20 do 25 minuta“, objašnjava Marković.

Marković je dodao da „krov ne bi izgoreo ovoliko, da su vatrogasci stigli malo ranije“.

Kada je požar počeo porodica Đorić nije bila u svom domu. Đorići su iskoristili sat i po vremena, koliko je dozvoljeno kretanje tokom epidemije, da posete rodbinu. Vidno potrešeni nastalom situacijom Marko i Tijana Đorić su kazali da će kuću obnoviti kao što su je i napravili, sami bez ičije pomoći.

„Bili smo do Ugljara, nepunih sat vremena smo bili van kuće. Kada smo krenuli kući komšije su me pozvale i rekle da gori kuća. Kada sam došao zatekao sam stravičan prizor. Požar je trajao nekih pola sata. Šteta je, kao što vidite prilično velika“, kazao je Marko Đorić.

„Sreća što nismo bili u kući, sve je buktalo. Nikakvu pomoć nismo nikada dobili, kuću smo sami pravili od kredita. Još otplaćujemo kredit za ovu kuću“, istakla je Tijana Đorić.

Na kući je pričinjena velika materijlana šteta, uzrok požara još uvek nije utvrđen. Na licu mesta smo i danas zatekli Kosovsku policiju.

Đorići su kuću izgradili sami, pre 6. godina kada su se i doselili u Gračanicu iz Lipljana, iz koga su se iselili zbog, kako su nam rekli, celokupne situacije na Kosovu.Ostale vesti

Opljačkano srpsko domaćinstvo u Plemetini kod Obilića
Domaćinstvo Veljka Vuksanovića opljačkano je u selu Plemetina kod Obilića, a nepoznate maskirane osobe odnele su vredne delove mehanizacije i alata.
  • 27.10.2020
Čaglavica: Nelegalno posedovanje oružja
Na kružnom toku u Čaglavici, u subotu, oko 20:00 časova privedene su dve osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, saopštila je kosovska policija. Nakon saslušanja lica su oslobođena.
  • 25.10.2020
Odluka o optužnici protiv Tačija i Veseljija ne mora biti sutra saopštena
U subotu, 24. oktobra, navršava se šest meseci otkako je Specijalizovano tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Očekuje se odluka o tome da li će optužnica biti potvrđena ili će je sud odbaciti. Poznavaoci pravnih prilika na Kosovu tvrde da ne mora da znači da će ona sutra biti saopštena i da ju je "nezahvalno prognozirati".
  • 23.10.2020
KP: Uhapšen osumnjičeni zbog napada na M.Đ.
Ispred policijske stanice u Gračanici tokom jučerašnjeg dana izboden je muškarac M.Đ. (49). Iz policije navode da je osumnjičeni za napad uhapšen i da se nalazi u pritvoru.
  • 23.10.2020
RTV Gračanica: Ispred Policijske stanice ranjena jedna osoba
Ispred policijske stanice u Gračanici u kasnim popodnevnim časovima izboden je muškarac M.Đ. star 49 godina.
  • 22.10.2020
Napeto na otvaranju festivala
Otvaranje festivala "Mirdtia, dobar dan" protiče u napetoj atmosferi, kao i prethodnih godina, javlja N1.
  • 22.10.2020