Vesti
Hronika

Goraždevac: Porodica Jovović više puta opljačkana, počinioci i dalje nepoznati

Na ulazu u selo Goraždevac nalazi se objekat u vlasništvu porodice Jovović koji se već treći put kamenuje i pljačka od strane nepoznatih počinioca.
Goraždevac: Porodica Jovović više puta opljačkana, počinioci i dalje nepoznati
Lokal porodice Jovović (Foto Radio Goraždevac)

Jedan od vlasnika ovog lokala Milan Jovović iz Goraždevca kaže da je ovo treći put da se narušava njegova imovina i da je slučaj ranije prijavljivan policiji ali da počinioci nisu pronađeni.

“Moj pokojni brat je pre 4-5 godina prijavljivao. Opljčkali su sve sobe sa one strane, uzeli su radijatore, televizor, sve što je imalo. To stoji sve u policiji. Pre mesec dana razbili su stakla sa one i sa ove strane, sve moguće. Prijavili smo ponovo policiji. Evo sada su rabili i ovaj prozor. Ne znamo više šta da radimo. Postoji zapisnik. Došli su iz grada snimali i slikali, evo sad sam došao ponovo su razbili. Mislim da je to sramotno“, rekao je Jovović za Radio Goraždevac.

On smatra da je razlog napada pokušaj nekih ljudi da ga nateraju da proda imovinu.

„Nikad ga prodati neću, nikad“, dodaje Jovović.

Portparol kosovske policije za region Peći Fadilj Gaši naveo je da je istraga u toku i da se radi na otkrivanju počinioca ovog dela.Ostale vesti

Leposavić: Uhapšen zbog pretnji putem porukama
Kosovska policija je na području opštine Leposavić uhapsila B. Đ. (1981) zbog pretećih poruka, upućenih dvema osobama u dva odvojena slučaja.
  • 06.06.2023
Zvečanski maturanti: Nismo ovako zamišljali kraj školske godine
Maturanti Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Zvečanu, povodom završetka školske godine, danas su prodefilovali gradskim ulicama, uz pesmu, srpske trobojke i transparent „Zvečan je večan“.
  • 05.06.2023
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru“
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru, koja je stradala u formalnom miru i svima nama pokazala koliko je taj mir za druge, koliko je ta sloboda za druge i koliko nama nije došla“, kazao je ispred spomen kapele posvećene stradalom mladiću književnik i novinar Živojin Rakočević. Prethodno je na gračaničkom groblju služen parastos kojim je obeležena 19. godišnjica Popovićevog ubistva. 
  • 05.06.2023
KFOR uklonio bodljikavu žicu uz ogradu; građani blokirali vozilo KP, vojnici ga propustili
Vojnici KFOR-a uklonili su bodljikavu žicu prethodno postavljenu uz metalnu ogradu u Zvečanu. Okupljeni su potom blokirali prolaz vozilu policije nakon što je prethodno došlo do metalne ograde.
  • 05.06.2023
Osmi dan protesta Srba u opštinama na severu Kosova

Osmi dan protesta građana na severu Kosova. Srbi zahtevaju da se specijalne jedinice kosovske policije povuku iz zgrada lokalnih samouprava Zvečan, Leposavić i Zubin Potok i sa severa, kao i da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština.

  • 05.06.2023
Devetnaest godina od ubistva Dimitrija Popovića
Navršeno je devetnaest godina od ubistva srpskog srednjoškolca u Gračanici Dimitrija Popovića. 
  • 05.06.2023