Vesti
Hronika

Gora i Novo Brdo: Gori šuma i rastinje

Na planini Koritnik na Gori, kao i u Prekovcu kod Novog Brda, izbili požari koji zahvataju šumu i nisko rastinje.
Gora i Novo Brdo: Gori šuma i rastinje
Planina Koritnik (Foto panoramio.com)

Koordinator opštine Gora, koja radi u sistemu Republike Srbije, Nazim Mehmedi kazao je da se požar širi od atara sela Krstac ka ataru sela Rapča i da su na terenu vatrogasci i pripadnici Policije Kosova koji pokušavaju da obuzdaju vatrenu stihiju.

Za sada, po rečima Mehmedija, sela nisu ugrožena, a požar je zahvatio područje na blizu 2.000 metara nadmorske visine. 

RTV Puls javlja da spasilačke službe i građani opštine Novo Brdo gase požar koji je izbio u okolini sela Prekovce oko 12 časova. Nema povređenih ali je šteta velika. Spasioci su uočili da je u požaru zapaljeno i nekoliko napuštenih albanskih kuća u višim krajevima novobrdske opštine.

Bajruš Imeri, potpredsednik u opštini Novo Brdo, izjavio je za RTV Puls da se nada da će najavljena kiša što pre pasti i pomoći u gašenju vatre.

“Još se ne zna uzrok požara, a ni posledice, jer vatra, koja je zahvatila šumsko nisko rastinje i dalje bukti. Sve spasilačke jedinice sa kojima opština Novo Brdo raspolaže su odmah upućene na teren i bore se sa vatrenom stihijom”, kaže Imeri.Ostale vesti

Arsenijević postavio novu zastavu na ogradu: Samo protestujemo, bez nasilja

Lider GI "Srpski opstanak" Aleksandar Arsenijević izveo je mali performans prošetavši Zvečanom sa zastavom na kojoj piše "Samo protestujemo. Bez nasilja", a potom je okačio na metalnu ogradu koja je postavljena kao barikada ispred Opštine Zvečan.

  • 01.06.2023
Manje okupljenih u Zvečanu, večeras moleban za mir

U Zvečanu je situacija mirna, na ulicama oko opštine je i dalje prisutan manji broj građana. Snage Kfora obezbeđuju opštinsku zgradu i nekoliko raskrsnica u gradu.

  • 01.06.2023
Bivši ministar poljoprivrede Nenad Rikalo osuđen na tri godine zatvora
Osnovni sud u Prištini izrekao je presudu protiv bivšeg ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja (MBPZHR) Nenada Rikala, osuđujući ga na tri godine zatvora zbog optužbi za korupciju. Osuđen je i bivši sekretar ovog ministarstva Kaplan Haljimi na dve godine i šest meseci.
  • 01.06.2023
KP: Građani da ignorišu poziv na protest u Južnoj Mitrovici
Policija Kosova upoznata je da putem različitih društvenih mreža, ljudi i profila kruže objave kojima se pozivaju građani da učestvuju na navodnom masovnom protestu, danas u 12 časova u Južnoj Mitrovici i namerom da "marširaju ka severu zemlje", saopštila je kosovska policija.
  • 01.06.2023
Mirno u Zvečanu

Situacija u Zvečanu je mirna, trenutno nema mnogo okupljenih. Iza ograde sa bodljikavom žicom vidljiv je manji broj vojnika KFOR-a, javlja novinar Kim radija sa lica mesta. 

  • 01.06.2023
Jevtić: Oskrnavljen spomenik žrtvama fašizma
Predsednik Opštine Štrpce Dalibor Jevtić napisao je na Tviteru da je sinoć oskrnavljen spomenik na putu Štrpce - Brezovica.
  • 31.05.2023