Vesti
Hronika

Godišnjica od bombardovanja SUP-a u Kosovskoj Mitrovici

Polaganjem cveća i paljenjem sveća, danas je u Kosovskoj Mitrovici obeležena 17. godišnjica bombardovanja zgrade SUP-a u Kosovskoj Mitrovici kada su tri osobe ubijene a više njih povređeno.
Godišnjica od bombardovanja SUP-a u Kosovskoj Mitrovici
Uništena zgrada SUP--a u KM (Foto Kontakt plus)

Na današnji dan pre 17 godina u Kosovskoj Mitrovici, kada je sa dva NATO projektila pogođena zgrada SUP-a, gde se danas nalazi Filozofski fakultet, poginuli su Milomir Aksentijević i Nenad Vitković, dok je teže povređeno sedam, a lakše pet pripadnika MUP-a.

U obližnjim zgradama poginuo je jedan, a lakše i teže povređeno 25 civila.

Na spomenik stradalima cveće su položili rodbina, prijatelji, kolege, članovi SUBNOR-a I Udruženje ratnih veterana Kosovska Mitrovica.

Predsednik SUBNOR-a Kosovska Mitrovica Slobodan Bogićević rekao je da brzo zaboravljamo ali oni najbliži pamte i pamtiće.

“Svakog 2.maja sećamo se naših dobrih drugova koji su zigubili svoje živote ni krivi ni dužni. Da je sreće da ovde bude više ljudi ali vidite kako brzo zaboravljamo ali svoji ne zaboravljaju I njihovi najbolji drugovi će dolaziti i dolaze da im odaju dužnu poštu” – rekao je Bogićević.

Na mestu gde je nekada bila zgrada SUP u Kosovskoj Mitrovici koja je pogođena NATO projektilima danas se nalazi zgrada Filozofskog fakulteta.

Pre nekoliko godina u blizini mesta gde su stradali pripadnici MUP-a Srbije postavljeno je spomen-obeležje, na kojem je uklesano: "Ne umiru oni kojih se sećamo".

 Ostale vesti

Neuspela pljačka kod Badovačkog jezera

U bilzini Badovačkoj jezera, nešto pre 17:00, dogodio se neuspeli pokušaj oružane pljačke vozila za transport novca. Dva lica su povređena i prebačena u Univerzitetsko-klinički centar Kosova, potvrdila je za RTV Kim Policija Kosova.

  • 08.03.2021
Šilovo: Pucnjava u kafani, jedan ranjen

U Šilovu kod Gnjlana juče je u večernjim satima došlo do pucnjava u kafani, u kojoj je jedna osoba ranjena iz vatrenog oružja, saopštila je jutros Kosovska policija.

  • 08.03.2021
KP izrekla 435 novčanih kazni zbog nepoštovanja mera
Kosovska policija je tokom poslednja 24 sata u različitim gradovima Kosova izrekla 435 novčanih kazni zbog nepoštovanja anti-kovid mera.
  • 07.03.2021
Preminuo Sanja Ilić
Kompozitor i muzičar, frontmen grupe „Balkanika" Aleksandar Sanja Ilić, preminuo je u 70. godini.
  • 07.03.2021
Preminuo Boris Komnenić
Glumac Boris Komnenić preminuo je u 64. godini posle teške bolesti. Bio je prvak drame u Narodnom pozorištu, u Beogradu.
  • 07.03.2021
Donja Gušterica: Mladić se razneo bombom
Mladić S.K. (26) iz Donje Gušterice u opštini Gračanica razneo se sinoć ručnom bombom, potvrđeno je Riznici u ovom mestu.
  • 06.03.2021