Vesti
Hronika

Godinu i po dana bez Olivera

Oliver Ivanović, otac, suprug, prijatelj, kum, komšija, sportista, šef, političar, Srbin, patriota, a pre svega čovek, ubijen je 16 januara prošle godine ispred kancelarije u kojoj je radio. S leđa. Sa šest metaka.
Godinu i po dana bez Olivera
Oliver Ivanović (Foto Kim arhiva)

Nijednog srpskog političara sa Kosova nisu tako žalili kao njega, ispratila ga je cela Kosovska Mitrovica, ispratili su ga i Srbi južno od Ibra.

Godinu i po dana je prošlo od njegovog ubistva. Istragu vodi Specijalno tužilaštvo Kosova. Uhapšena su trojica Srba, policajci Nedeljko Spasojević i Marko Rošić se još nalaže u pritvoru. Za umešanost u ubistvo tereti se i Milan Radoičić, kontroverzni političar koga je srpski predsednik Aleksandar Vučić u više navrata branio, tvrdeći da nije umešan.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno na konferenciju za štampu izneo nove podatke o mogućim učesnicima u ubistvu. Predsednik je pomenuo i Fljorima Ejupija koji se trenutno nalazi u Nemačkoj, a koji je našoj javnosti poznat kao osumnjičeni za dizanje u vazduh autobusa Niš ekspresa 2001. godine.

Na ove tvrdnje Vučića u Prištini ništa nisu odgovorili.Ostale vesti

Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici
U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.
  • 03.06.2020
U Osojanu opljačkane dve kuće
U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
  • 02.06.2020
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020
Kamenovana srpska kuća u Ljuboždi
Nepoznate osobe kamenovale su noćas kuću Jovana Ristića u selu Ljubožda kod Istoka, načinivši materijalnu štetu.
  • 01.06.2020
Branioci optuženih očekaju skori nastavak suđenja za ubistvo Ivanovića
Advokati odbrane u slučaju ubistva Olivera Ivanovića očekuju da će uskoro biti zakazano drugo pripremno ročište koje je sredinom marta odloženo zbog pandemije Kovid 19.
  • 01.06.2020
Donja Gušterica: Napadnuta dvojica Srba
Branislava i Žiku Vučića iz Donje Gušterice napala je grupa mladića i nanela im telesne povrede u predelu glave.
  • 31.05.2020