Vesti
Hronika

Gnjilane: Trovanje hranom na iftar

Oko 70 osoba otrovalo se u jednom restoranu u Gnjilanu tokom iftara u petak.
Gnjilane: Trovanje hranom na iftar
Gnjilane (Foto arhiva Kim)

Direktor bolnice u Gnjilanu, Nusret Hajrulahu, rekao je za „Zeri“ da je oko 70 osoba zatražilo medicinsku pomoć od 8. juna, pod sumnjom da su se otrovali u restoranu „Garden“ u Gnjilanu.

„Trenutno je 31 lice hospitalizovano, zbog sumnje da su se otrovali. Pacijenti su srodnici, bili su na iftaru 8. juna u restoranu Garden. Sutradan je 23 lica zatražilo pomoć lekara, a 10. juna ih je došlo još 46,“ rekao je Hajrulahu za Zeri.

Prema njegovim rečima, pacijenti su van životne opasnosti, a radi njihovog lečenja lekari su se vratili sa godišnjeg odmora.

„Stanje pacijenata je stabilno, van životne opasnosti su, mi smo se organizovali kako bi pružili usluge ovom broju pacijenata. Lekari su čak prekinuli godišnje odmore i počeli da rade kao ostatak osoblja. Mi smo dobro snabdeveni terapijom, tako da za sada nemamo vanredno stanje,“ rekao je on.

Predstavnik restorana „Garden“ rekao je za Zeri da restoran sada ne služi hranu zbog analiza koje se vrše.

„To su samo pretpostavke. Restoran je trenutno zatvoren što se tiče hrane, tako da mi ne služimo hranu sve do rezultata analize. Nadamo se da će analize da budu gotove popodne ili sutra,“ rekao je on.Ostale vesti

Srbin sa severa u zatvoru u Beogradu, okrivljen da je pozivao na iseljavanje sa Kosova
Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je juče Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv D.T. (31) zbog, kako se navodi, opravdane sumnje da je „pozivao građane iz Zubinog Potoka da napuste teritoriju Kosova ukoliko ne žele da budu u kosovskim institucijama“.
  • 07.06.2023
Leposavić: Uhapšen zbog pretnji putem poruka
Kosovska policija je na području opštine Leposavić uhapsila B. Đ. (1981) zbog pretećih poruka, upućenih dvema osobama u dva odvojena slučaja.
  • 06.06.2023
Zvečanski maturanti: Nismo ovako zamišljali kraj školske godine
Maturanti Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Zvečanu, povodom završetka školske godine, danas su prodefilovali gradskim ulicama, uz pesmu, srpske trobojke i transparent „Zvečan je večan“.
  • 05.06.2023
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru“
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru, koja je stradala u formalnom miru i svima nama pokazala koliko je taj mir za druge, koliko je ta sloboda za druge i koliko nama nije došla“, kazao je ispred spomen kapele posvećene stradalom mladiću književnik i novinar Živojin Rakočević. Prethodno je na gračaničkom groblju služen parastos kojim je obeležena 19. godišnjica Popovićevog ubistva. 
  • 05.06.2023
KFOR uklonio bodljikavu žicu uz ogradu; građani blokirali vozilo KP, vojnici ga propustili
Vojnici KFOR-a uklonili su bodljikavu žicu prethodno postavljenu uz metalnu ogradu u Zvečanu. Okupljeni su potom blokirali prolaz vozilu policije nakon što je prethodno došlo do metalne ograde.
  • 05.06.2023
Osmi dan protesta Srba u opštinama na severu Kosova

Osmi dan protesta građana na severu Kosova. Srbi zahtevaju da se specijalne jedinice kosovske policije povuku iz zgrada lokalnih samouprava Zvečan, Leposavić i Zubin Potok i sa severa, kao i da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština.

  • 05.06.2023