Vesti
Hronika

Gnjilane: PIK zatražio suspenziju četiri pripadnika KP

Policijski inspektorat Kosova (PIK), nakon prikupljanja informacija i preliminarne istrage u Policijskoj stanici Gnjilane preporučio je suspenziju četiri službenika Kosovske policije zbog “zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja” u slučaju višestrukog ubistva.
Gnjilane: PIK zatražio suspenziju četiri pripadnika KP
Gnjilne (Foto arhiva Kim)

Nakon prijavljivanja incidenta u Gnjilanu, u kome je navodno umešan policajac, Policijski inspektorat Kosova i istražitelji PIK-a su stigli na lice mesta u naselju ’Bujanina’, navedeno je u saopštenju dostavljenom Kontakt Plus radiju.

“Timovi istražitelja PIK-a, u koordinaciji sa nadležnim tužiocem i predstavnicima KP, preduzeli su istražne radnje u vezi sa ovim slučajem sa tragičnim posledicama”, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje, da je na osnovu istražnih radnji i nakon konsultacija sa Osnovnim tužilaštvom u Gnjilanu, podneta preporuka za suspenziju četiri službenika KP - komandira policijske stanice, zamenika komandira policijske stanice, šefa policijske stanice i službenika civilnog štaba u Gnjilanu, pod sumnjom da su izvršili krivično delo “zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

PIK će nastaviti dalje istražne radnje u ovom slučaju u saradnji sa nadležnim tužiocem, zaključuje se u saopštenju.

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu, Odeljenje za teška krivična dela, obavestilo je danas javnost da je oko 13 časova jedna policijska službenica ubila četiri osobe – članove svoje porodice i na kraju izvršila samoubistvo.Ostale vesti

Pronađene tri eksplozivne naprave na severu Kosova
Tri sumnjive eksplozivne naprave pronađene su u opštinama na severu Kosova, koje je uklonio Specijalni tim za uništavanje eksplozivnih naprava (EOD).
  • 04.04.2020
Lepina: Pokušaj krađe ili noćna šetnja po dvorištima meštana?
Više meštana Lepine, u opštini Gračanica, tvrdi da su četiri lica noćas pokušala da opljačkaju nekoliko domaćinstava u tom selu. Kažu da su nadzorne kamere zabeležile pokušaj krađe i da je on dat policiji na uvid. Međutim, komandir Policijske stanice u Gračanici je za RTV Kim izjavio da „nije bilo krađe, a ni pokušaja, već da su samo viđena četiri lica“.
  • 03.04.2020
KM: Priveden muškarac zbog napada na novinara
Srbin M.Dž. (1988) iz Kosovske Mitrovice priveden je zbog napada na novinara Blic Media iz Prištine 23.marta, koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede, potvrdio je za Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.
  • 03.04.2020
Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020