Vesti
Hronika

Gnjilane: Nasilje u porodici u porastu

Broj slučajeva porodičnog nasilja u Kosovskom Pomoravlju je u porastu. Za nepunih devet meseci registrovano je više od 130 slučajeva porodičnog nasilja.
Gnjilane: Nasilje u porodici u porastu
Ismet Hašani, policija Gnjilane (Foto Puls)

Sve više nasilja u porodici zabrinjava. Statistički podaci pokazuju da su od početka godine do polovine septembra u gnjilanskom regionu registrovana 133 slučaja nasilja u porodici. Stručnjaci iz ove oblasti ukazuju da je više razloga koji utiču na ovu pojavu.

"Porast nasilja u porodici beleži se u periodu pandemije koronavirusa", kaže za Puls Ismet Hašani, portparol kosovske policije za region Gnjilana.

Na povećanje stope kriminaliteta, pored loše ekonomske situacije, utiče i to što se osuđeni kriminalci nakon odležane kazne ponovo vraćaju u kriminogene vode.

Hašani ističe da je kosovska policija u obavezi i da tesno sarađuje sa građanima, tužilaštvom, sudstvom i lokalnim samoupravama.Ostale vesti

Opljačkano srpsko domaćinstvo u Plemetini kod Obilića
Domaćinstvo Veljka Vuksanovića opljačkano je u selu Plemetina kod Obilića, a nepoznate maskirane osobe odnele su vredne delove mehanizacije i alata.
  • 27.10.2020
Čaglavica: Nelegalno posedovanje oružja
Na kružnom toku u Čaglavici, u subotu, oko 20:00 časova privedene su dve osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, saopštila je kosovska policija. Nakon saslušanja lica su oslobođena.
  • 25.10.2020
Odluka o optužnici protiv Tačija i Veseljija ne mora biti sutra saopštena
U subotu, 24. oktobra, navršava se šest meseci otkako je Specijalizovano tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Očekuje se odluka o tome da li će optužnica biti potvrđena ili će je sud odbaciti. Poznavaoci pravnih prilika na Kosovu tvrde da ne mora da znači da će ona sutra biti saopštena i da ju je "nezahvalno prognozirati".
  • 23.10.2020
KP: Uhapšen osumnjičeni zbog napada na M.Đ.
Ispred policijske stanice u Gračanici tokom jučerašnjeg dana izboden je muškarac M.Đ. (49). Iz policije navode da je osumnjičeni za napad uhapšen i da se nalazi u pritvoru.
  • 23.10.2020
RTV Gračanica: Ispred Policijske stanice ranjena jedna osoba
Ispred policijske stanice u Gračanici u kasnim popodnevnim časovima izboden je muškarac M.Đ. star 49 godina.
  • 22.10.2020
Napeto na otvaranju festivala
Otvaranje festivala "Mirdtia, dobar dan" protiče u napetoj atmosferi, kao i prethodnih godina, javlja N1.
  • 22.10.2020