GI SDP: Shvatite, ubica Olivera Ivanovića mora da se pronađe

Građanska inicijativa Srbija, demokratija, pravda podseća da je prošlo osamnaest meseci od ubistva Olivera Ivanovića, a da ubica još nije pronađen i izveden pred lice pravde.

Podeli ovaj članak sa:
 • Oliver Ivanović (Foto arhiva Kim)

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Ubica mu je pucao u leđa, a ispaljeno je šest metaka.

Iz GI"SDP" kažu da je "i protekli mesec prošao u političkim prepucavanjima vlasti u Prištini i Beogradu, gde Priština tvrdi da je izdala međunarodni nalog za hapšenje osumnjičenih lica dok institucije u Beogradu takođe terete određena lica bez nekih jasnih dokaza i objašnjenja. U Beogradu je takođe održan sastanak bezbednosnih struktura gde u javnosti nema nikakvih detalja sa tog sastanka oko ubistva Olivera Ivanovića".

Iz ove stranke podsećaju istražne organe Prištine i Beograda da "moraju da shvate da se ubica Olivera Ivanovića mora pronaći i procesuirati, a od međunarodnih predstavnika na Kosovu zahteva da u skladu sa svojim mandatima izvrše pritiske na institucije koje su zadužene da uspostave vladavinu prava i obezbede bezbednost i sigurnost za sve građane", zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

 • Saslušan Zlatan Krstić

  Saslušan Zlatan Krstić

  Zlatan Кrstić iz Кragujevca, kojeg kosovsko Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je 26. marta 1999. godine, kao pripadnik policije, učestovao u izvršenju krivičnog dela "ratnog zločina protiv civilnog stanovništva", saslušan je danas u Prištini od strane tužioca Valjdeta Gašija izjavio je njegov advokat Dejan A. Vasić.

 • Preminuo glumac Vasilj Adžić

  Preminuo glumac Vasilj Adžić

  Glumac i multimedijalni umetnik iz Kosovske Mitrovice, Vasilj Adžić (1976), preminuo je danas od posledica srčanog udara, objavili su njegovi prijatelji i saradnici.

 • Godišnjica nestanka novinara: Nećemo odustati

  Godišnjica nestanka novinara: Nećemo odustati

  Na mestu gde su poslednji put, pre 21 godinu, viđeni novinari Ranko Perenić i Đuro Slavuj okupili su se novinari, članovi Udruženja novinara Srbije i njegovog ogranka na Kosovu, kako bi još jednom podsetili na njihov nestanak.

 • Uhapšeni Srbin i Albanac, protivnici gradnje mini-hidroelektrane

  Uhapšeni Srbin i Albanac, protivnici gradnje mini-hidroelektrane

  Regionalna istražna jedinica Kosovske policije iz Uroševca juče je u selu Donja Bitinja kod Štrpca, izvršila pretres i privela dvojicu muškaraca – Srbina i Albanca, pod sumnjom da su zapalili dva bagera kojima su vršeni radovi na izgradnji mini-hidrocentrale u ovom mestu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane