Vesti
Hronika

Gazeta Express: Na Ivanovića pucano sa 5 metaka?

U novom tekstu Gazete Express izdvojeni su detalji obdukcijskog nalaza na telu ubijenog Olivera Ivanovića koji je sproveo kosovski Institut za sudsku medicinu.
Gazeta Express: Na Ivanovića pucano sa 5 metaka?
Mesto na kom je ubijen Ivanović (Foto Kim)

Advokati odbrane u slučaju ubistva Ivanovića i dalje nisu primili od suda optužnicu protiv svojih klijenata, ali zato mediji nastavljaju da objavljuju delove navodne optužnice do koje su došli iz neimenovanih izvora. Istovremeno, predmetni tužilac, Sulj Hodža, ne može da potvrdi autentičnost dokumenta koji se u medijima objavljuje kao navodna optužnica jer „nema vremena da prati medije“.

U, kako navode iz Gazete Express, 48 strana dugoj optužnici navodi se da je Ivanović upucan sa 6 metaka u 08:10, 16. januara, u ulici Sutjeska u Severnoj Mitrovici iz vozila marke „Opel Astra“. Smrt Ivanovića konstatovana je u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, a već u 09:15 vozilo marke „Opel Astra“ za koje se sumnja da je iz njega pucano u Ivanovića, zapaljeno je u ulici Vojvode Putnika.

Dalje se navodi da je kosovski Institut za sudsku medicinu ustanovio da je Ivanović preminuo od posledica ranjavanja vatrenim oružjem.

„Tu se vidi jedna izlazna rana zrna blizu grudnog koša sa desne strane, rana od vatrenog oružja sa izlaznom ranom i zrno ispod desne bradavice grudnog koša, rane od vatrenog oružja (ispod kože je nađeno zrno i tu je bilo hematoma), rana je bila ispod pazuha, evidentirana je jedna rana iz vatrenog oružja (izlazna rana zrna), povreda je bila po sredini tela, ukupno je beživotno telo Olivera Ivanovića imalo 5 ispaljenih metaka, nekoliko od njih su bili prodorni“, navodi se u delu teksta Gazete Express.

Meci u telu žrtve bili su kalibra 9×19 mm.

Gazeta Express je juče najavila da će danas objaviti i svedočenja zaštićenog svedoka.Ostale vesti

Godišnjica zločina u Goraždevcu
Parastosom u crkvi Presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu.
  • 13.08.2020
Milisav Dakić: Zločin van zločina
"Voleo bih da podsetim sve koji znaju za ovo da je bilo 97-8 dece, a da je ispaljeno 87 metaka u decu. To je zločin van zločina, to može samo bolesni um da uradi", rekao je u Goraždevcu Milisav Dakić, otac ubijenog Panta.
  • 13.08.2020
Navršava se 17 godina od ubistva srpske dece na Bistrici
Danas će u Goraždevcu biti obeležena 17. godišnjica od ubistva Ivana Jovovića i Panta Dakića i ranjavanja još četvoro dece na reci Bistrici u Goraždevcu.
  • 13.08.2020
Sutra se navršava 17 godina od ubistva dece na Bistrici
U Goraždevcu će sutra biti obežena sedamnaesta godišnjica napada u kome su na obali reke Bistrice na kupanju ubijena dva srpska dečaka, a ranjeno još četvoro dece.
  • 12.08.2020
Namerna dramatizacija rutinske akcije?
Žustra reakcija kosovskih političara povodom ulaska srpskih vojnika na kosovsku teritoriju ima negativan odjek na nastavak dijaloga, smatra Beljuj Bećaj. Sa druge strane, Dušan Janjić navodi da je Priština bila obaveštena o saradnji KFOR-a i vojske Srbije.
  • 10.08.2020
Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020