Gaši: Svi pozvani u Hag su u statusu osumnjičenih

Prištinski advokat, Toma Gaši kaže da je Specijalni sud pozvao na saslušanje više osoba, bivših pripadnika OVK. Navodi da su neka od tih imena objavljena, a da neka nisu, ali da su svi oni pozvani u statusu osumnjičenih.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto rtcg.me)

Toma Gaši je za Zeri onlajn rekao da svi do sada pozvani, čija imena su objavljena, pozvani kao osumnjičeni za zločine počinjene nad Srbima tokom proteklog rata.

"Svi koji su pozvani u Hag, iako to ne kažu, su pozvani u svojstvu osumnjičenih, a ne svedoka, a nakon njihovih izjava Tužilaštvo može tražiti da budu uhapšeni", naveo je Gaši.

Dodao je da svi oni dobro znaju u kom svojstvu su pozvani i kakava su njihova prava.

"Tužilaštvo je u pozivima poslalo i pisma u kojima se traži određena dokumentacija", rekao je Gaši.

Gaši smatra da će ova godina biti godina Specijalnog suda.

"Svi pozvani će biti saslušani u Hagu, a ne na Kosovu", naglasio je Gaši.

Ranije je obelodanjeno da su pozive dobili bivši komandanti i pripadnici OVK Rustem Mustafa, Sokol Dobruna, Nazif Mehmeti, Sami Ljuštaku, Remzi Šalja, Safet Šalja...

Ostale vesti

 • Nove krađe u Novom Brdu

  Nove krađe u Novom Brdu

  Nepoznati počinioci su u noći između subote i nedelje ukrali porodici Novice Savića iz sela Izvor u novobrdskoj opštini kravu i tele. Šteta se procenjuje na oko dve hiljade evra. Istoj familiji, pre pet godina na sličan način ukradene su dve krave muzare, a do sada počinioci nisu pronađeni.

 • U Devet Jugovića kod Prištine tuča i oružje

  U Devet Jugovića kod Prištine tuča i oružje

  Kosovska policija saopštila je kasno sinoć da je juče popodne u selu Devet Jugovića, kojem je sada promenjen naziv u Bardoš, kod Prištine došlo do svađe, a potom i do tuče zmeđu dva Albanca i jednog Srbina. Prema šturim informacijama Kosovske policije, spor je rezultirao „sukobom lica koja su bila naoružana“.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane