Vesti
Hronika

Gaši: Izjava svedoka politički koncipirana

Pred posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini u toku je suđenje za ubistvo političara i lidera Građanske inicijative "SDP" Olivera Ivanovića. Advokat optuženog Radeta Basare Tom Gaši osvrnuo se na svedočenje Ksenije Božović, te istakao da su njeni odgovori "politički koncipirani".
Gaši: Izjava svedoka politički koncipirana
Sa ročišta za ubistvo Olivera Ivanovića (Foto Kim)

Gaši je novinarima dao izjavu u toku kratke pauze, te dodao da ne može da navede sve što je do sada ispitivana Ksenija Božović pred sudom kazala, kako to ne bi uticalo na izjave drugih optuženih i svedoka.

"Mislim da to što može reći ona nije kazala. Ona tvrdi da nije prepoznala nijednog od optuženih niti je rekla da je nekog prepoznala od osoba koje se terete za ubistvo Ovilera Ivanovića. Jedno od mojih pitanja će biti `Da li ubistvo Olivera Ivanovića ima veze sa politikom vlasti u Srbiji?` s obzirom da je Božovićeva rekla da je Ivanović bio uplašen i da je u toku predizborne kampanje on ukazao na neke sumnje da se može desiti nešto s njim", kazao je on.

Gaši je istakao da se poslednje dve godine zbog pandemije koronavirusa mnogo izgubilo na vremenu u rešavanju slučaja ubistva Olivera Ivanovića i kazao da se nada da će Specijalno tužilaštvo Kosova naći alternative da ne pozove sve svedoke u ovom slučaju, jer ih, kako je kazao, ima na desetine.

Branilac Silvane Arsović advokat Musa Damati je kazao da će dokazati nevinost svog klijenta pred sudom.

"Ne postoje dokazi u ovom slučaju, dokazaćemo nevinost mog klijenta", kazao je on.

Nakon pauze, suđenje se nastavlja daljim ispitvanjem svedoka Ksenije Božović.Ostale vesti

SAD uvele sankcije Radoičiću i Veselinoviću
Sjedinjene Američke Države objavile su nove sankcije pod kojim su, između ostalih, biznismeni s Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, javila je Nova.rs.
  • 08.12.2021
U Bošnjačkoj mahali postavljene zastave Albanije i UČK
U naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Кosovske Mitrovice, večeras su postavljene zastave Albanije i UČК, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 06.12.2021
Preminuo Bob Dol
Bivši vođa republikanske većine u američkom Senatu i poslednji iz generacije iz Drugog svetskog rata koji je bio nominovan za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Bob Dol preminuo je juče u 98. godini.
  • 06.12.2021
Obijena crkva u Prilužju, polomljena kamera i odneta oprema

U Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju, ranije ove nedelje, tj. između srede i četvrtka dogodila se teška krađa. 

  • 05.12.2021
Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021