Vesti
Hronika

Gaši: Izjava svedoka politički koncipirana

Pred posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini u toku je suđenje za ubistvo političara i lidera Građanske inicijative "SDP" Olivera Ivanovića. Advokat optuženog Radeta Basare Tom Gaši osvrnuo se na svedočenje Ksenije Božović, te istakao da su njeni odgovori "politički koncipirani".
Gaši: Izjava svedoka politički koncipirana
Sa ročišta za ubistvo Olivera Ivanovića (Foto Kim)

Gaši je novinarima dao izjavu u toku kratke pauze, te dodao da ne može da navede sve što je do sada ispitivana Ksenija Božović pred sudom kazala, kako to ne bi uticalo na izjave drugih optuženih i svedoka.

"Mislim da to što može reći ona nije kazala. Ona tvrdi da nije prepoznala nijednog od optuženih niti je rekla da je nekog prepoznala od osoba koje se terete za ubistvo Ovilera Ivanovića. Jedno od mojih pitanja će biti `Da li ubistvo Olivera Ivanovića ima veze sa politikom vlasti u Srbiji?` s obzirom da je Božovićeva rekla da je Ivanović bio uplašen i da je u toku predizborne kampanje on ukazao na neke sumnje da se može desiti nešto s njim", kazao je on.

Gaši je istakao da se poslednje dve godine zbog pandemije koronavirusa mnogo izgubilo na vremenu u rešavanju slučaja ubistva Olivera Ivanovića i kazao da se nada da će Specijalno tužilaštvo Kosova naći alternative da ne pozove sve svedoke u ovom slučaju, jer ih, kako je kazao, ima na desetine.

Branilac Silvane Arsović advokat Musa Damati je kazao da će dokazati nevinost svog klijenta pred sudom.

"Ne postoje dokazi u ovom slučaju, dokazaćemo nevinost mog klijenta", kazao je on.

Nakon pauze, suđenje se nastavlja daljim ispitvanjem svedoka Ksenije Božović.Ostale vesti

Kosovska Policija: Uhapšen državljanin Srbije
Kosovska policija je potvrdila da je na Gazimestanu priveden državljanin Srbije i da je sproveden u stanicu Policije.
  • 28.06.2022
Mladić iz Beograda uhapšen nakon parastosa na Gazimestanu
Nikola Nedeljković iz Beograda (2002. godište) uhapšen je na Gazimestanu, javlja RTS. Policajci su mu, pošto je završen parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici, golom do pojasa stavili lisice na ruke i odveli ga džipom u pravcu Prištine.
  • 28.06.2022
MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022