Vesti
Hronika

Filipović: Uložićemo žalbu

Advokatica Jovana Filipović najavljuje da će u uložiti žalbu na presudu Osnovnog suda u Prištini kojom je Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda određena zatvorska kazna u trajanju od osam meseci. Rok za podnošenje žalbe je 15 dana od dana izricanja presude.
Filipović: Uložićemo žalbu
Jovana Filipović (Foto Kim)

"Žalba će biti uložena u zakonskom roku i samo možemo da se nadamo da će Apelacioni sud imati više razumevanja i da će doneti jedinu zakonitu odluku, a to je da Nikola nije kriv. Delo koje se njemu stavlja na teret ne postoji, odnosno nije ga počinio Nikola, a ni bilo koje drugo lice. Nadamo se da će pravda biti ipak dostižna. Odluka je na sudu", rekla je Filipovićeva nakon izricanja presude.

Ona je istakla da se radi o nameštenom slučaju.

"To je pokušaj da se jedno nelegalno i protivzakonito hapšenje opravda, da se dovede u zabludu šira narodna masa jer je sve to, naravno, bilo i medijski propraćeno i da se na taj način osudi lice samo na osnovu izjave tri svedoka koji su pripadnici Policije, a koji su rekli da su čuli Nikolu da je uzvikivao "Ubij Šiptara", a da to u 21. veku nisu snimili niti telefonom, niti kamerama. Svi dobro znamo da je cela manifestacija Vidovdana snimana, od početka do kraja. Nijedan video zapis ne postoji, niti bilo kakav snimak koji bi potvrdio tvrdnje tužilaštva. Međutim, danas smo videli da je Nikola ipak osuđen i to na visoku kaznu zatvora, od osam meseci", kazala je advokatica.

Filipovićeva je dodala da ovakva kazna pokazuje da na Kosovu može bilo ko da uperi prst u nekoga i da za izmišljene reči taj neko može da odgovara.Ostale vesti

Petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnjakinje produžen pritvor na još dva meseca

Osnovni sud u Prištini usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva za nastavak primene pritvora petorici osumnjičenih E. R, Š (Sh) J, G. R, Dž (Xh) S i G. J, pod sumnjom da su silovali 11-godišnju devojčicu u Prištini.

  • 29.09.2022
Sahranjen novinar Časlav Milisavljević
Novinar, nekadašnji rukovodilac Radija Kosovska Mitrovica u penziji i umetnik Časlav Milisavljević sahranjen je danas na groblju u selu Srbovac, na području opštine Zvečan.
  • 27.09.2022
Nova spomen-ploča i skulptura u čast braći Milić
Nova spomen-ploča posvećena braći Milić, otkrivena je danas u Kosovskoj Mitrovici. Trg braće Milić ujedno krasi i skulptura "Kosovski božur".
  • 27.09.2022
Uložena žalba na presudu Nikoli Nedeljkoviću
Branilac Nikole Nedeljlkovića advokatica Jovana Filipović uložila je žalbu Apelacionom sudu u Prištini na prvostepenu presudu Osnovnog suda od osam meseci zatvora, zbog navodnog izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti.
  • 27.09.2022
Komemoracija Časlavu Milisavljeviću: Prepoznatljiv glas radijskih talasa
Komemorativni skup povodom smrti Časlava Milisavljevića održan je danas u Kosovskoj Mitrovici.
  • 26.09.2022
Preminuo Časlav Milisavljević
Časlav Milisavljević, novinar Radio Kosovske Mitrovice u penziji, preminuo je posle kraće i teške bolesti 26. septembra u Kosovskoj Mitrovici, u 76. godini.
  • 26.09.2022