Vesti
Hronika

Filipović: Odbijen zahtev za odbacivanje optužnice protiv Silvane Arsović

Zahtev za odbacivanje optužnice protiv Silvane Arsović i prigovor na dokaze u slučaju ubista Olivera Ivanovića koji je podnela odbrana je odbijen, potvrdila je za RTV Kim advokatica Jovana Filipović.

Filipović: Odbijen zahtev za odbacivanje optužnice protiv Silvane Arsović
Sa prethodnog suđenja (Foto Kim)

Pred posebnim Odeljenjem Specijalnog suda u Prištini pre mese dana održan je pripremni pretres u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. Optuženi: Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović izjasnili su se da nisu krivi za učestvovanje u krivičnom delu ubistva.

Nakon što se Silvana Arsović izjasnila da nije kriva, njena odbrana je uložila zahtev za odbacivanje optužnice. Kako je za RTV Kim rekla njena braniteljka Jovana Filipović iz suda je stiglo rešenje kojim se odbijaju kao neosnovani zahtevi za odbacivanje optužnice i progovor na dokaze.

Optužnica je neosnovana i bez dokaza, smatra Filipovićeva.

"S obzirom da smo uložili zahtev na odbacivanje optužnice smatramo da optužnica nema elemenata koji su neophodni da bi kao takva ostala na pravnoj snazi i da se po njoj postupa", poručila je ona.

Advokatica Filipović ističe da imaju pravo žalbe Apelacionom sudu, tek nakon što im rešenje bude dostavljenom na srpskom jeziku, u roku od pet dana.

Prema novoj, tačnije trećoj optužnici za ubistvo Olivera Ivanovića, Silvana Arsović je optužena da je izvršila krivično delo organizovanje kriminlane grupe, teško ubistvo, kao i za zloupotrebu službenog položaja.Ostale vesti

Sahranjen novinar Časlav Milisavljević
Novinar, nekadašnji rukovodilac Radija Kosovska Mitrovica u penziji i umetnik Časlav Milisavljević sahranjen je danas na groblju u selu Srbovac, na području opštine Zvečan.
  • 27.09.2022
Nova spomen-ploča i skulptura u čast braći Milić
Nova spomen-ploča posvećena braći Milić, otkrivena je danas u Kosovskoj Mitrovici. Trg braće Milić ujedno krasi i skulptura "Kosovski božur".
  • 27.09.2022
Uložena žalba na presudu Nikoli Nedeljkoviću
Branilac Nikole Nedeljlkovića advokatica Jovana Filipović uložila je žalbu Apelacionom sudu u Prištini na prvostepenu presudu Osnovnog suda od osam meseci zatvora, zbog navodnog izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti.
  • 27.09.2022
Komemoracija Časlavu Milisavljeviću: Prepoznatljiv glas radijskih talasa
Komemorativni skup povodom smrti Časlava Milisavljevića održan je danas u Kosovskoj Mitrovici.
  • 26.09.2022
Preminuo Časlav Milisavljević
Časlav Milisavljević, novinar Radio Kosovske Mitrovice u penziji, preminuo je posle kraće i teške bolesti 26. septembra u Kosovskoj Mitrovici, u 76. godini.
  • 26.09.2022
Na Kosovu od 2010. zaplenjena imovina u vrednosti od 42 miliona evra
Od 2010. godine, kada je formirana, Agencija za upravljanje oduzetom imovinom raspolaže vrednošću od 42 miliona evra, a zamenik generalnog direktora ove agencije Enver Krasnići je rekao da je ona podeljena u pet kategorija: nekretnine, nakit, gotovina, prevozna sredstva i razno.
  • 26.09.2022