Vesti
Hronika

Filipović: Odbijen zahtev za odbacivanje optužnice protiv Silvane Arsović

Zahtev za odbacivanje optužnice protiv Silvane Arsović i prigovor na dokaze u slučaju ubista Olivera Ivanovića koji je podnela odbrana je odbijen, potvrdila je za RTV Kim advokatica Jovana Filipović.

Filipović: Odbijen zahtev za odbacivanje optužnice protiv Silvane Arsović
Sa prethodnog suđenja (Foto Kim)

Pred posebnim Odeljenjem Specijalnog suda u Prištini pre mese dana održan je pripremni pretres u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. Optuženi: Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović izjasnili su se da nisu krivi za učestvovanje u krivičnom delu ubistva.

Nakon što se Silvana Arsović izjasnila da nije kriva, njena odbrana je uložila zahtev za odbacivanje optužnice. Kako je za RTV Kim rekla njena braniteljka Jovana Filipović iz suda je stiglo rešenje kojim se odbijaju kao neosnovani zahtevi za odbacivanje optužnice i progovor na dokaze.

Optužnica je neosnovana i bez dokaza, smatra Filipovićeva.

"S obzirom da smo uložili zahtev na odbacivanje optužnice smatramo da optužnica nema elemenata koji su neophodni da bi kao takva ostala na pravnoj snazi i da se po njoj postupa", poručila je ona.

Advokatica Filipović ističe da imaju pravo žalbe Apelacionom sudu, tek nakon što im rešenje bude dostavljenom na srpskom jeziku, u roku od pet dana.

Prema novoj, tačnije trećoj optužnici za ubistvo Olivera Ivanovića, Silvana Arsović je optužena da je izvršila krivično delo organizovanje kriminlane grupe, teško ubistvo, kao i za zloupotrebu službenog položaja.Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021