Vesti
Hronika

Filipović: Odbijen zahtev za odbacivanje optužnice protiv Silvane Arsović

Zahtev za odbacivanje optužnice protiv Silvane Arsović i prigovor na dokaze u slučaju ubista Olivera Ivanovića koji je podnela odbrana je odbijen, potvrdila je za RTV Kim advokatica Jovana Filipović.

Filipović: Odbijen zahtev za odbacivanje optužnice protiv Silvane Arsović
Sa prethodnog suđenja (Foto Kim)

Pred posebnim Odeljenjem Specijalnog suda u Prištini pre mese dana održan je pripremni pretres u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. Optuženi: Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović izjasnili su se da nisu krivi za učestvovanje u krivičnom delu ubistva.

Nakon što se Silvana Arsović izjasnila da nije kriva, njena odbrana je uložila zahtev za odbacivanje optužnice. Kako je za RTV Kim rekla njena braniteljka Jovana Filipović iz suda je stiglo rešenje kojim se odbijaju kao neosnovani zahtevi za odbacivanje optužnice i progovor na dokaze.

Optužnica je neosnovana i bez dokaza, smatra Filipovićeva.

"S obzirom da smo uložili zahtev na odbacivanje optužnice smatramo da optužnica nema elemenata koji su neophodni da bi kao takva ostala na pravnoj snazi i da se po njoj postupa", poručila je ona.

Advokatica Filipović ističe da imaju pravo žalbe Apelacionom sudu, tek nakon što im rešenje bude dostavljenom na srpskom jeziku, u roku od pet dana.

Prema novoj, tačnije trećoj optužnici za ubistvo Olivera Ivanovića, Silvana Arsović je optužena da je izvršila krivično delo organizovanje kriminlane grupe, teško ubistvo, kao i za zloupotrebu službenog položaja.Ostale vesti

Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021
U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić
Devetnaestogodišnji L.D. iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L.D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene, saznaje RTV Kim
  • 14.04.2021