Vesti
Hronika

Filipović: Nikoli se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio

Nikola Nedeljković koji je juče uhapšen na Gazimestanu tereti se da je počinio krivično "raspirivanja razdora i netrpeljivosti". Trenutno se nalazi u Policijskoj stanici u Prištini gde je i saslušan. Još uvek se ne zna da li postoji osnov za odrđivanje pritvora.
Filipović: Nikoli se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio
Uhapšeni mladić (Foto PriSc)

Porodica Nikole Nedeljkovića angažovala je advokaticu Jovanu Filipović za zastupanje njihovog uhapšenog sina. Kako nam je kazala Jovana Filipović, Nikola je saslušan i još uvek je u stanici Policije.

"Za ovo krivično delo stavljaju mu se na teret izgovorene reči za koje Nikola tvrdi da nije izgovorio, niti to mogu da potvrde bilo koji drugi svedoci koji su bili prisutni tamo. Ono što u ovom trenutku mogu da kažem je da ne postoji nijedan materijalni dokaz i da se ceo postupak svodi na priči "rekla, kazala"", ističe Filipovićeva.

Zbog trajanja istrage, advokatica nije mogla da kaže koje su to reči koje je navodno Nikola izgovorio.

Na pitanje zašto je Nedeljković tokom hapšenja bio bez gornjeg dela odeće, ona kaže: "Bio je bez majice zato što mu je bilo vruće. To je razlog što je bio go do pojasa. Kada je išao ka autobusu kojim je planirao da se vrati kući njega su sačekali pripadnici Policije, tražili su da se legitimiše, on kod sebe nije imao ličnu kartu pošto mu je ona bila sa svim stvarima u autobusu", kaže Filipovićeva.Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022