Express objavila svedočenja zaštićenih svedoka: „Bradonje“ osumnjičene za ubistvo Ivanovića

Portal KoSSev prenosi nastavak delova iz navodne optužnice koji sadrže izjave navodnih zaštićenih svedoka kojih prema pisanju Gazete Express ima četiri (A1, D, B1 i B3), dok postoji više od 25 svedoka i stotine drugih dokaza koje je obuhvatila istraga ovog slučaja.

Podeli ovaj članak sa:
  • Oliver Ivanović (Foto Kim arhiva)

U nastavku KoSSev prenosi nove detalje – delove navodnih svedočenja zaštićenih svedoka koje sadrži navodna optužnica, koje i večeras ekskluzivno objavljuje prištinska Gazeta Express u tekstu pod naslovom „Grupa iz podzemlja ‘Bradonje’ osumnjičeni za egzekuciju Ivanovića“. Imena i prezimena koja sadrži izvorni tekst prištinskog portala predstavljena su sa inicijalima osim Olivera Ivanovića .

Jedan od zaštićenih svedoka, prema pisanju Gazete, navodno je rekao je da je auto sa „crnim staklima“, bio isti auto koji je tri dana pre ubistva Ivanovića bio parkiran u blizini mesta na kojem je pronađeno zapaljeno vozilo.

Izjavio je i da je u noći pre ubistva na mestu gde je Ivanović ubijen, zapazio tri osobe, dve u uniformi Kosovske policije i jednu osobu u civilnoj odeći.

Prema navodima svedoka, osoba u civilnoj odeći (visok, ćelav, sa ručnom torbom na ramenu i tetovažom na levoj ruci) izašla je iz policijskog automobila i pričala na glas sa policijskim službenicima na srpskom.

I večeras Gazeta prenosi deo jučerašnjih navoda iz navodne optužnice sa delom navodnog dijaloga između zaštićenog svedoka i M. M., ali i objavljuje nov detalj da zaštićeni svedok „sumnja u to da je Olivera Ivanovića možda ubila ista osoba koja je ubila I. R.“.

Ovaj svedok navodno je dalje dodao da je M.R. imao podršku „grupe bradonja od kojih su se svi policajci Severne Mitrovice plašili“.

U daljem prenošenju tvrdnji zaštićenog svedoka koje sadrži navodna optužnica, Gazeta objavljuje da su službenici operative regiona Sever, Ž.B. i M.R., „delovali po direktivama BIA“, te da su se složili da „sakriju materijalne dokaze u vezi sa ubistvom, a posebno video snimke nadzornih kamera, ne samo sa lica mesta, već i iz drugih delova grada kuda je Opel Astra iz koje je pucano navodno prolazila“.

Inače, Opel Astra je na Kosovo, prema navodima svedoka ušla preko prelaza Blace, kapija 13 (granica sa Severnom Makedonijom), dok je kontrolu nad nadzornim kamerama u Kosovskoj Mitrovici imao M.R. (visoki zvaničnik Srpske liste).

Konačno, samo ubistvo, prema izjavama zaštićenih svedoka, kako piše Gazeta Express, „izvršila je kriminalna grupa ‘Bradonje’“, dok je sam Ivanović za života prema rečima jednog od navodnih zaštićenih svedoka navodno potvrdio da je bio ugrožen od strane ove grupe.

„Ivanović je rekao da su on i svi njegovi saradnici bili ugroženi od strane M.R. i njegove grupe i da je bio uvek uplašen da će biti ubijen od strane R. i njegove grupe“, Gazeta citira navodne reči zaštićenog svedoka iz navodne optužnice.

Ovaj svedok spomenuo je tri prezimena koja vode navodnu kriminalnu strukturu na severu, među kojima su visok policijski zvaničnik i dva visoka funkcionera Srpske liste.

Na samom kraju optužnice od 48 strana, kako Gazeta tvrdi, kosovsko tužilaštvo je navodno zaključilo da je ubistvo Ivanovića „možda izvršeno iz političkih razloga“, a da ga je „počinila kriminalna grupa pod vođstvom M.R., koji je jedno vreme delovao sa ovom grupom, kao i drugim grupama, poput ‘bradonja’ koji su uglavnom dolazili iz srpskog grada Ćuprije. Članovi ove grupe su takođe bili i fizičko obezbeđenje M.R.

Sulj Hodža: Nemam vremena da pratim medije

Dok prištinski mediji već dva dana objavljuju sadržaj optužnice koju još uvek čekaju advokati optuženih, kao i javnost, specijalni tužilac u ovom predmetu, Sulj Hodža po sopstvenom priznanju „nema vremena da prati medije“.

Upravo je to razlog, koji mu je poslužio kao objašnjenje, zašto ne može da za KoSSev potvrdi makar autentičnost navoda objavljenih delova optužnice.

KoSSev već nekoliko puta bezuspešno pokušava da dobije odgovore na pitanja „Da li je tužilaštvo prosledilo optužnicu medijima? Kada će biti zvanično objavljena optužnica i na srpskom jeziku? Kako je došlo do toga da mediji dobiju tekst optužnice? i Zašto optužnica nije dostavljena odbrani?“

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane