Vesti
Hronika

Euleks suđenje četvorici Albanaca prepustio lokalnom sudu

Euleks je odustao od suđenja četvorici optuženih za ubistvo dvojice policijskih službenika Unmika, u martu 2004. i predmet predao lokalnom sudu u Prištini, piše portal Koha.
Euleks suđenje četvorici Albanaca prepustio lokalnom sudu
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Razlog za povlačenje Euleksa iz ovog sudskog postupka je, kako se navodi, nedostatkom kapaciteta.

Predmet je prepušten osnovnom sudu u Prištini.

Četvorica optuženih Albanaca, Bajram Kikmari, Faik Shakiri, Alban Dezdari i Bedri Krasnići, terete se za dva krivična dela: teško ubistvo i pokušaj ubistva.

Uhapšeni su prošle godine, neposredno pre nego što je tužilac Euleksa podneo optužnicu.Ostale vesti

Priština: Operisan Srbin koji je učestvovao u sukobu
Direktor Klinike za ortopediju Univerzitetsko-kliničkog centra u Prištini Gani Jašanica izjavio je da je Srbin koji je povređen u sukobu sa Kosovskom policijom operisan i da je njegovo stanje stabilno.
  • 25.09.2023
Eljšani: Policija traga za uniformisanim napadačima
Policija Kosova intenzivno traga za uniformisanim i naoružanim licima sa kojima se juče sukobila u Banjskoj, potvrdio je za Radio Kim Veton Eljšani, vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region sever.
  • 25.09.2023
Beta: Povređeni kod Banjske prebačeni u bolnicu u Novom Pazaru

Najmanje dvojica nepoznatih muškarca zbrinuta su juče tokom popodneva u novopazarskoj Opštoj bolnici zbog prostrelnih rana, nezvanično saznaje Beta.

  • 25.09.2023
Ulaz u Banjsku i dalje blokiran
U selo Banjska u opštini Zvečan na severu Kosova i dalje se ne može ući, niti iz njega izaći, nakon što je juče, posle pokušaja blokade puta, došlo do sukoba u kojem je poginulo troje Srba i jedan pripadnik Kosovske policije.
  • 25.09.2023
Makedonski državljani u hotelu blizu manastira Banjska
Sedam makedonskih državljana, od kojih je jedno dete, nalaze se u hotelu u neposrednoj blizini manastira gde je izvršen oružani napad na kosovske policijske snage, saopštilo je večeras Ministarsrvo spoljnih poslova Severne Makedonije.
  • 24.09.2023
Kosovska policija: Uhapšen još jedan napadač, pronađeni arsenali oružja
Kosovska policija saopštila je da je uhapšen i drugi napadač koji je takođe bio u vojnoj uniformi i naoružan dugim puškama i municijom. 
  • 24.09.2023