Vesti
Hronika

Euleks saslušava Slavišu Ristića

Bivši predsednik opštine Zubin Potok, Slaviša Ristić nalazi se na saslušanju pred međunarodnim tužiocima u Kosovskoj Mitrovici.
Euleks saslušava Slavišu Ristića
Slaviša Ristić (Foto arhiv Kim)

Portparolka Euleksa Dragana Nikolić-Solomon izjavila je Tanjugu da se Ristić dobrovoljno pojavio pred tužiocima koji ga ispituju u Mitrovici.

Ristić, kao i aktuelni gradonačelnik Zubinog Potoka Stevan Vulović, proteklih meseci nisu bili na Kosovu.

Kosovska policija je po nalogu Euleks tužioca sredinom jula pokušala da uruči poziv za saslušanje Ristiću i Vuloviću, ali se oni tada nisu nalazili na svojim adresama, zbog čega su ubrzo su izdati nalozi za njihova hapšenja.

Ristić se dovodio u vezu sa incidentom kada je 26. jula 2011. godine na teritoriji opštine Zubin Potok ubijen pripadnik specijalne jedinice Kosovske policije Enver Zumberi.

Vulović je osumnjičen da je navodno učestvovao u pomaganju prilikom bekstva jednog Srbina iz policijskog pritvora u Zubinom Potoku ove godine.Ostale vesti

Gračanica: Protest učenika zbog odluke o pritvaranju mladića
Više od pedeset učenika okupilo se ispred policijske stanice u Gračanici, kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 25.02.2021
Osumnjičenima za učešće u tuči u Lapljem Selu određen mesečni pritvor
Osnovni sud u Gračanici odlučio je da sedmorici mladića koji su učestvovali u nedavnoj masovnoj tuči u Lapljem Selu odredi po trideset dana zatvorskog pritvora, potvrdio je za RTV Kim advokat Predrag Miljković.
  • 24.02.2021
Uhapšeno 12 osoba zbog malverzacija sa poljoprivrednim subvencijama
Specijalne jedinica Policije Kosova sprovele su akcije na više lokacija širom Kosova u kojima je 12 lica uhapšeno zbog malverzacija sa poljoprivrednim subvencijama.
  • 24.02.2021
Saslušani osumnjičeni za učešće u tuči u Lapljem Selu
U Osnovnom sudu u Gračanici danas su saslušana sedmorica mladića koja su pre dva dana učestvovala u tuči u Lapljem Selu. Sud će oko 16 časova doneti odluku o daljem produžetku ili ukidanju pritvora.
  • 24.02.2021
U toku saslušanje osumnjičenih za učešće u tuči
U Osnovnom sudu u Gračanici u toku je saslušanje sedmorice optuženih za učestvovanje u tuči u Lapljem Selu.
  • 24.02.2021
Uhapšena četiri službenika ministarstva poljoprivrede u Prištini
Četiri zvaničnika Agencije za poljoprivredni razvoj uhapšena su u akciji kosovske policije u kosovskom ministarstvu poljoprivrede u Prištini, zbog sumnje da su zloupotrebili položaj.
  • 24.02.2021