Vesti
Hronika

Euleks saslušava Slavišu Ristića

Bivši predsednik opštine Zubin Potok, Slaviša Ristić nalazi se na saslušanju pred međunarodnim tužiocima u Kosovskoj Mitrovici.
Euleks saslušava Slavišu Ristića
Slaviša Ristić (Foto arhiv Kim)

Portparolka Euleksa Dragana Nikolić-Solomon izjavila je Tanjugu da se Ristić dobrovoljno pojavio pred tužiocima koji ga ispituju u Mitrovici.

Ristić, kao i aktuelni gradonačelnik Zubinog Potoka Stevan Vulović, proteklih meseci nisu bili na Kosovu.

Kosovska policija je po nalogu Euleks tužioca sredinom jula pokušala da uruči poziv za saslušanje Ristiću i Vuloviću, ali se oni tada nisu nalazili na svojim adresama, zbog čega su ubrzo su izdati nalozi za njihova hapšenja.

Ristić se dovodio u vezu sa incidentom kada je 26. jula 2011. godine na teritoriji opštine Zubin Potok ubijen pripadnik specijalne jedinice Kosovske policije Enver Zumberi.

Vulović je osumnjičen da je navodno učestvovao u pomaganju prilikom bekstva jednog Srbina iz policijskog pritvora u Zubinom Potoku ove godine.Ostale vesti

Odluka o optužnici protiv Tačija i Veseljija ne mora biti sutra saopštena
U subotu, 24. oktobra, navršava se šest meseci otkako je Specijalizovano tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Očekuje se odluka o tome da li će optužnica biti potvrđena ili će je sud odbaciti. Poznavaoci pravnih prilika na Kosovu tvrde da ne mora da znači da će ona sutra biti saopštena i da ju je "nezahvalno prognozirati".
  • 23.10.2020
KP: Uhapšen osumnjičeni zbog napada na M.Đ.
Ispred policijske stanice u Gračanici tokom jučerašnjeg dana izboden je muškarac M.Đ. (49). Iz policije navode da je osumnjičeni za napad uhapšen i da se nalazi u pritvoru.
  • 23.10.2020
RTV Gračanica: Ispred Policijske stanice ranjena jedna osoba
Ispred policijske stanice u Gračanici u kasnim popodnevnim časovima izboden je muškarac M.Đ. star 49 godina.
  • 22.10.2020
Napeto na otvaranju festivala
Otvaranje festivala "Mirdtia, dobar dan" protiče u napetoj atmosferi, kao i prethodnih godina, javlja N1.
  • 22.10.2020
Ministarka finansija u Vladi Kosova Hikmete Bajrami rekla je parlamentarnom komisijom za nadzor javnih finansija, da je transfer od preko dva miliona evra iz kosovskog trezora na račun privatne kompanije realizovan zahvaljujući sajber kriminalu.
  • 22.10.2020
Zatvorenik u Dubravi izvršio samoubistvo
Zatvorenik V.H. (1991) izvršio je sinoć samoubistvo u zatvoru u Dubravi, saopštila je Kosovska popravna služba.
  • 22.10.2020