Vesti
Hronika

EULEKS: Nismo izvršili pretres kancelarija veterana OVK

Misija EULEKS na Kosovu odbacila je tvrdnje da su njihovi članovi izvršili pretres kancelarija Organizacije ratnih veterana OVK u Prištini i odneli oko 4.000 dosijea, u kojima se navodno nalaze podaci o svedocima Specijalnog suda u Hagu.
EULEKS: Nismo izvršili pretres kancelarija veterana OVK
Zgrada EULEKS-a u Prištini (Foto eulex-kosovo.eu)

Nakon što je nepoznata osoba Organizaciji veterana Oslobodilačke vojske Kosova dostavila oko 4.000 navodnih dosijea Specijalnog suda za zločine OVK, uključujući i izjave svedoka, prištinski mediji su izvestili da je EULEKS pomenute dosijee i odneo.

Misija EULEKS na Kosovu odbacila je tvrdnje da su njihovi članovi izvršili pretres kancelarija Organizacije ratnih veterana OVK u Prištini.

 

 

“EULEKS juče nije izvršio pretres kancelarija Organizacije ratnih veterana OVK i nije uzeo nijedan dokument”, navodi se u objavi ove Misije na društvenoj mreži Tviter.

 Ostale vesti

Napeto ispred kancelarije veterana OVK
Nakon današnjeg hapšenja lidera ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija, ispred kancelarije ovog udruženja okupio se veći broj ljudi, a situacija je iz časa u čas sve napetija, prenosi Reporteri.
  • 25.09.2020
Optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića vraćena na ponovni postupak
Na osnovu žalbi odbrane optuženih za ubistvo Olivera Ivanovića, Apelacioni sud je doneo odluku da predmet vrati na početak, potvrdila je za RTV Kim branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović.
  • 25.09.2020
Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020
Obijena kuća u Gračanici
Lopovi su sinoć upali u kuću Zorana Кostića u ulici Кosovke devojke u Gračanici, napravili premetačinu i odneli novac koji su uspeli da pronađu u novčaniku.
  • 21.09.2020
Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu
Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je predlog Osnovnog tužilaštva u ovom gradu i odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije. Oni su pre dve noći uhapšeni u akciji usmerenoj protiv krijumčarenja robe i organizovanja ilegalnog kockanja u pograničnom području u selu Karačevo.
  • 20.09.2020
Pronađen ukraden novac iz crkve u Babinom Mostu
Ukradenu torbu sa crkvenim novcem sveštenika Aleksandra Našpalića iz obijene Crkve Pokrova Presvete Bogorodice kod Babinog Mosta pronašli su danas lovci u blizini ovog sela.
  • 18.09.2020