Engleski novinar novi svedok u slučaju protiv Darka Tasića

Pred većem Osnovnog suda u Prizrenu kojim je predsedavao sudija Artan Sejrani okončano je saslušanje meštana Male Кruše kod Prizrena koji je predložilo Specijalno tužilaštvo Кosova u postupku protiv Darka Tasića optuženog da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Kao svedok će se pred sudom pojaviti i engleski novinar Svini.

Podeli ovaj članak sa:
  • Mala Kruša (Foto Amra Zejneli)

Optužnicom koja je rezultat poslednje istrage koju je vodila misija Euleksa, Tasić se tereti da je tokom rata 1999. godine kao pripadnik MUP- učestvovao u paljenju i pljačkanju kuća porodice Hajdari iz Male Кruše, kao i da je vršio spaljivanje većeg broja leševa ubijenih albanskih civila iz Velike Кruše.

Sud je zakazao četiri nova termina za nastavak glavnog pretresa kada će putem video linka biti saslušan i engleski novinar Džon Svini, koji je prvi ušao u Malu Кrušu nakon prestanka ratnih dejstava.

“Iako je u ovoj fazi rana za ocenu svedoka koje je predložila specijalna tužiteljka, mogu da kažem da su dosadašnji iskazi nekonzistetni, međusobno suprostavljeni, te da nisu potvrdili optužbe”, rekao advokat Dejan A. Vasić.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane