Vesti
Hronika

Eljšani o akciji u Zvečanu: Sumnjamo da se radi o depou za oružje

Veća količina oružja i municije, među kojima automatske puške, šaržeri, meci, ručne bombe pronađeni su u mestu Gvozdiće u opštini Zvečan, saopštio je vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

Eljšani o akciji u Zvečanu: Sumnjamo da se radi o depou za oružje
Zaplenjeno oružje (Foto Radio Kontakt Plus)

Na vanrednoj konferenciji za medije ispred policijske stanice u severnom delu Mitrovice, Eljšani je precizirao detalje slučaja.

Do pretresa u Gvozdićima došlo je nakon što je Kosovska policija dobila informacije od Kosovske obaveštajne agencije, pojasnio je Eljšani.

Akcija je počela nešto pre 10 časova, i trajala je oko dva sata, sprovele su je jedinice regiona Sever, u njoj nisu učestvovale specijalne jedinice, naveo je.

„Oružje je pronađeno ne u kući, već u pomoćnom objektu. Sumnjamo da je to mesto bilo depo za oružje“, kazao je Eljšani.

On je naveo da imaju osumnjičene, ali da oni nisu uhapšeni i da istraga i dalje traje.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu kosovskog ministra unutrašnjih poslova, Dželjalja Svećlja, prema kojoj može da se zaključi da su osumnjičeni srpske nacionalnosti. Eljšani je ponovio da osumnjičenih ima, ali da ne može da govori o njima, jer je istraga u toku.

„Za nas nije važna nacionalnost, za nas je važno da sklonimo oružje, jer je opasno i za građane“, kazao je Eljšani.

Na pitanje da li može da se govori o eventualnoj povezanosti prvog slučaja otkrivanja oružja u Zvečanu, krajem juna, i ovog sada, Eljšani je rekao da o tome u ovom trenutku ne može da se govori, podcrtavajući da je istraga u toku.

„Ali videli ste da je među otkrivenim oružjem automatska puška i meci 5.56, to je NATO kalibar. To je nešto što je interesantno za nas…“, kazao je Eljšani.

Na konferenciji za medije nije precizirana količina otkrivenog oružja i municije, ali je medijskim ekipama omogućeno da ih u policijskoj stanici snime.

Među onim što je izloženo našli su se bar četiri automatske puške, meci različitog kalibra, lovačka municija, torbe za ličnu zaštitu građana iz vremena SFRJ, noževi, optički nišan uz koji se nalazio i fiskalni račun izdat u Leskovcu, kako je precizirao jedan od inspektora tokom fotografisanja od strane medija, zatim gaze, zavoj..Ostale vesti

KP: Četrnaestogodišnjak samo pokazivao noževe
Večeras nešto pre 18 časova na igralištu u Mikro naselju došlo je do incidenta među decom kada je jedan četrnaestogodišnjak pretio noževima drugoj deci. Srpski izvori navode da se radilo o licu albanske nacionalnosti koji je napao srpsku decu, dok Kosovska policija, ne precizirajući nacionalnost, negira da je u ovom slučaju maloletnik nasrnuo na drugu decu, već da je pokazao noževe, nakon čega su se deca uplašila i otrčala u svoje kuće.
  • 23.09.2023
Nikola Elezović: Otac je lošeg zdravstvenog stanja

Nikola Elezović, sin Ilije Elezovića koji se sumnjiči za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva i koji se nalazi u pritvoru u Podujevu, kazao je da je njegov otac jako lošeg zdravstvenog stanja, nakon dve teške operacije karcinoma i da metastaza napreduju.

  • 23.09.2023
Kosovska policija na Bistrici zaplenila preko 3,5 tone paprike iz Srbije

Kosovska policija sprečila je noćas na Severu šverc preko tri i po tone paprike, pohvalila se sama svojim rezultatima.

  • 23.09.2023
Policija o bombama u Kosovskom Pomoravlju: Otvoren slučaj izazivanja opšte opasnosti
U vezi sa bacanjem ručnih bombi u Kosovskom Pomoravlju, otvoren je slučaj izazivanja opšte opasnosti. Iz Kosovske policije je potvrđeno da su dve bombe eksplodirale, jedna ne, i saopšteno je da je istraga u toku.
  • 23.09.2023
Lučić: Najteži deo smo rešili
Najteži deo smo rešili, a to je da uopšte naša firma postoji, kaže za RTS generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić nakon što je Priština usvojila žalbu na rešenje o zabrani rada ćerke firme "MTS doo" na Kosovu.
  • 23.09.2023
Barbano osudio upotrebu eksplozivnih naprava
Šef EULEKS-a Đovani Pjetro Barbano osudio je bacanje eksplozivnih naprava na Kosovu i istakao  da "ovakvi incidenti pokazuju neophodnost hitne deeskalacije".
  • 22.09.2023