Vesti
Hronika

Elek: U današnjoj akciji povređeno 10 osoba

"Danas nije povređen samo S. S, povređen je ceo srpski narod na severu Kosova", rekao je v. d. direktora KBC Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek.
Elek: U današnjoj akciji povređeno 10 osoba
Ranjeni S.S. u KBC u Kosovskoj Mitrovici (foto Radio Kontakt Plus)

Zlatan Elek je potvrdio da je u današnjoj akciji specijalnih jedinica Kosovske policije, povređeno 10 lica iz Kosovske Mitrovice i Zvečana.

“Osmoro njih je povređeno gumenim mecima, šok-bombama i vatrenim oružjem. Nažalost, i suzavcem. Jedan od povređenih je S. S. (1985), dečko koji je upucan sa leđa u predelu desne lopatice, gde ima i prelom, zatim, prelom drugog rebra i povredu krvnih sudova vrata. Maltene, metak mu je izašao na prednju stranu vrata. Upravo je završena hirurška intervencija, izvađen metak, zaustavljeno krvarenje i on se nalazi u jedinici intenzivne nege. Trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja. Biće pod dvadesetčetvoročasovnim nadzorom naših najboljih lekara i verujem da će tok ovog povređivanja ići u pozitivnom smeru”, rekao je on.

Elek je dodao da je još jedna osoba povređena udarcem u predelu grudnog koša, da se nalazi u fazi dijagnostikovanja, te da će biti smeštena na odeljenje hirurgije.

Vršilac dužnosti direktora KBC-a istakao je da osmoro povređenih nije želelo da ostane na bolničkom lečenju, jer su se, kako kaže, hitno vratili da budu sa ostalim građanima na terenu.Ostale vesti

Pljačke u Gračanici: Lopovi ulaze u kuće, dok su domaćini u kućama
Poslednjih dana u Gračanici je opljačkano nekoliko porodica, a zabeležen je i jedan pokušaj pljačke. Za sada prema tvrdnjama oštećenih, nijedan slučaj nije rasvetljen. 
  • 21.10.2021
Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021