Vesti
Hronika

Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno

Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zlatan Elek (Foto Kossev)

Direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek kazao je da se Sofronijević nalazi van životne opasnosti, a od posledica ranjavanja se i dalje oporavlja na odeljenju intenzivne nege.

"Srećko Sofronijević se i dalje nalazi na odeljenju intenzivne nege i njegovi vitalni parametri su stabilni. Urađeni su kontrolni snimci i nema nikakve promene, što se tiče njegovog zdravstvenog stanja. Nadamo se da će tok njegovog lečenja ići uzlaznom putanjom", rekao je Elek.

On dodaje da će Sofronijević uskoro biti prebačen na odeljenje hirurgije, ukoliko njegovi vitalni parametri budu to dozvoljavali.

Podsetimo, Srećko Sofronijević je ranjen u sredu 15. oktobra u Zvečanu iz vatrenog oružja u sukobu specijalne jedinice Kosovske policije i građana. Pored njega, povređeno je još devet osoba iz Zvečana i Kosovske Mitrovice.

U znak podrške ranjenom, umetnik Đorđe Mijailović iz Novog Pazara oslikao je mural u blizini STŠ "Mihailo Petrović Alas" na kojem piše "Svi smo mi Srećko Sofronijević – sretne ti rane junače".Ostale vesti

KM: Uhapšen na autobuskoj stanici sa preko 11kg marihuane

Dvadesetosmogodišnji Srbin D.B. uhapšen je jutros na autobuskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, nakon što mu je policija u torbama pronašla više od 11 kilograma marihuane.

  • 27.11.2021
Pucano na autobus kod Dečana, stradale tri osobe

Maskirani napadač ubio je automatskim oružjem tri osobe u autobusu na putu između između sela Šaptej i Glođane u blizini Dečana. Policija je pokrenula poteru za napadačem. Niko nije preuzeo odgovornost za napad, a motiv je nepoznat.

  • 27.11.2021
Saslušan B.B. Gaši: Svedok pod pritiskom određenih grupa u Mitrovici

U Osnovnom sudu u Prištini nastavljeno je saslušanje svedoka na suđenju za ubistvo lidera GI “SDP” Olivera Ivanovića. Danas je u svojstvu svedoka ispitan B.B. koji je po zanimanju taksista.

  • 24.11.2021
Misteriozni nestanak Boška Mladenovića
Ni posle više od 45 dana policija i rođaci nemaju nikakvu informaciju o slučaju nestanka Boška Mladenovića (92) iz sela Straža u opštini Novo Brdo. Njemu se u noći između 8. i 9. oktobra izgubio svaki trag.
  • 24.11.2021
Nastavljeno ispitivanje svedoka u slučaju ubistva O. Ivanovića
Pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini je ispitivanjem svedoka nastavljeno ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.
  • 24.11.2021
Na Kosovu u sredu dan žalosti zbog nesreće u Bugarskoj
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je sredu danom žalosti zbog tragične nesreće u Bugarskoj.
  • 23.11.2021