Vesti
Hronika

Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno

Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
 • 15.10.2021
 • 14:20 h
 • Hronika
 • izvor: Radio Kosovska Mitrovica
 • komentara:
 • pregleda: 407
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zlatan Elek (Foto Kossev)

Direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek kazao je da se Sofronijević nalazi van životne opasnosti, a od posledica ranjavanja se i dalje oporavlja na odeljenju intenzivne nege.

"Srećko Sofronijević se i dalje nalazi na odeljenju intenzivne nege i njegovi vitalni parametri su stabilni. Urađeni su kontrolni snimci i nema nikakve promene, što se tiče njegovog zdravstvenog stanja. Nadamo se da će tok njegovog lečenja ići uzlaznom putanjom", rekao je Elek.

On dodaje da će Sofronijević uskoro biti prebačen na odeljenje hirurgije, ukoliko njegovi vitalni parametri budu to dozvoljavali.

Podsetimo, Srećko Sofronijević je ranjen u sredu 15. oktobra u Zvečanu iz vatrenog oružja u sukobu specijalne jedinice Kosovske policije i građana. Pored njega, povređeno je još devet osoba iz Zvečana i Kosovske Mitrovice.

U znak podrške ranjenom, umetnik Đorđe Mijailović iz Novog Pazara oslikao je mural u blizini STŠ "Mihailo Petrović Alas" na kojem piše "Svi smo mi Srećko Sofronijević – sretne ti rane junače".Ostale vesti

Obeležena godišnjica ubistva dečaka na Bistrici
Pomenom u crkvi Rođenja presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu. 
 • 13.08.2022
Godišnjica zločina u Goraždevcu. Petković: Tuga i bol za ubijenom decom
Prošlo je devetnaest godina od terorističkog napada u Goraždevcu u kome je, iz automatskog oružja, ubijeno dvoje, a teško ranjeno četvoro srpske dece koja su se kupala na reci. "Deca su simbol mučeništva i stradalništva srpskog naroda na Кosovu i Metohiji", poručuje Petar Petković.
 • 13.08.2022
Na Cetinju ubijeno 11 osoba, među njima i dvoje dece, napadača ubio sugrađanin
Na Cetinju u petak iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubicom, kojeg je usmrtio sugrađanin, kazala je dežurna tužiteljka Andrijana Nastić nakon okončanog uviđaja. Rekla je i da je od 11 stradalih lica - dvoje dece.
 • 12.08.2022
Skulanevo: Albanac prijavio decu zbog natpisa „CZV“. Meštanin novčano kažnjen

Nekoliko dečaka iz Skulaneva kredom je na improvizovanom igralištu ispisivalo „CZV“, odnosno skraćenicu za njihov omiljeni fudbalski klub Crvenu Zvezdu. Međutim, dok su to pisali, automobilom je, kako tvrde meštani, kroz selo prošao nepoznati Albanac koji je decu opsovao i produžio. Nešto kasnije se, kako objašnjavaju za RTV Kim, isti vratio u pratnji Kosovske policije kojoj je prijavio srpske mališane da su ispisivali „Z“ simbol ruske vojne akcije u Ukrajini.

 • 12.08.2022
Sutra se navršava 19 godina od zločina nad decom u Goraždevcu
Sutra se navršava 19 godina od ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpske dece u Goraždevcu kod Peći. Za taj zločin još uvek niko nije odgovarao.
 • 12.08.2022
Pucnjava ispred diskoteke u Gračanici
Kosovska policija izvestila je danas da je ovog četvrtka u 03.05 u Gračanici registrovala slučaj upotrebe oružja ili opasnog sredstva.
 • 12.08.2022