Ekipa Radio Beograda privedena na Kosovu

Ekipa Prvog programa Radio Beograda privedena je u stanicu Kosovske policije u južnom delu Mitrovice i zadržana šest sati u pritvoru, a kako je RTS objavio, razlog privođenja nije poznat.

Podeli ovaj članak sa:
  • Most na Ibru (Foto arhiva Kim)

Policija je zaustavila i detaljno pretresla službeno vozilo RTS-a.

"Muški deo ekipe su pretresli kao kriminalce sa rukama na automobilu i raširenim nogama. Posle toga cela ekipa je odvedena u stanicu u južnoj Mitrovici na saslušanje gde su im oduzeti mobilni telefoni", naveli su iz RTS-a.

Posle šest sati pušteni su na slobodu, uz napomenu da treba da se vrate u severni deo Kosovske Mitrovice, jer nije bezbedno da nastave dalje ka Gračanici gde su prvobitno krenuli.

Navedeno je i da je u policijskoj stanici odnos policije prema ekipi Radio Beograda bio korektan.

"Namera da Srbe na Kosovu izlože informativnoj blokadi"

Kancelarija za Kosovo je saopštila da se "privođenjem i maltretiranjem srpskih novinarskih ekipa na Кosovu ne može sakriti istina o političkom teroru nad srpskim narodom na Kosovu".

Iz kancelarije podsećaju "da su novinari Radio Beograda juče bez razlogu privedeni u južnoj Кosovskoj Mitrovici, a novinari Pinka, kao i ekipa Tanjuga pre njih, satima su zadržavani na administrativnom prelazu Jarinje."

U saopštenju Kancelarije navodi se da su institucije u Prištini "treniranjem sile prema srpskim novinarima javno iskazale svoj antidemokratski karakter, ali i nameru da Srbe na КiM stave pod stakleno zvono i izlože ih informativnoj blokadi. Tako nešto je, naravno, nemoguće u 21. veku, ali Priština, bez obzira na tu činjenicu, u nezadrživom talasu mržnje i nasilja čini sve da getoizira čitav srpski narod", zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane