Vesti
Hronika

Ekipa "Prve" napadnuta u Zubinom Potoku, Uns traži zaštitu za novinare

Novinar televizije Prva Zoran Maksimović napadnut je kod Zubinog potoka, javila je ta televizija. Kako navodi ta televizija, pripadnici kosovske policije zaustavili su Maksimovića i oštetili mu automobil. UNS traži zaštitu za novinare.
Ekipa
Razbijeni auto (Foto Tanjug)

Prema rečima reportera Prve Zorana Maksimovića, koji se nalazi u Zubinom Potoku, automobil Prve televizije potpuno je oštećen u pucnjavi kosovske policije i opštem metežu. Vozila hitne pomoći prevozila su ljude, a čuli su se pucnji i šok bombe, navodi Prva.

Udruženje novinara Srbije (UNS) i UNS na Kosovu najoštrije osuđuju pucanje na automobil TV Prve i ugrožavanje bezbednosti novinara Zorana Maksimovića i novinarskih ekipa na Severu Kosova i Metohije od strane kosovskih specijalaca i traže od Euleksa i KFOR-a da zaštite novinare i omoguće im nesmetan rad.

UNS ističe da su Euleks i KFOR dužni da obezbede sigurnost novinarskim ekipama kako bi kosovska, srpska i međunarodna javnost bile informisane o vanrednoj situaciji na Severu Kosova.

UNS podseća da KFOR i Euleks na svojoj savesti imaju nerasvetljene otmice i zločine nad novinarima na Kosovu i Metohiji i da je njihova dužnost da spreče nasilje nad novinarima.

UNS poziva domaće i međunarodne novinarske, kao i organizacije koje se bave slobodom medija, govora i mišljenja da se oglase povodom ovog ugrožavanja bezbednosti novinara.Ostale vesti

Miroslav Lukić iz Velike Hoče: Uplašen sam, ali mora da se živi
Miroslav Lukić iz Velike Hoče napadnut je u sredu od strane trojice Albanaca nakon što je više puta policiji prijavljivao čobane koji svoju stoku vode na ispašu na srpska imanja u okolini Velike Hoče.
  • 07.05.2021
Kancelarija za KiM: U Velikoj Hoči napadnut Miroslav Lukić

"Meštanin Velike Hoče Miroslav Lukić napadnut je sinoć oko devet sati od strane trojice Albanaca, koji su ga prvo verbalno vređali, a potom i fizički napali. On je zadobio prelom nosa i nalazi se na bolničkoj opservaciji. O slučaju je obaveštena policija, a napadač je priveden", saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 06.05.2021
Saobraćajna nesreća na putu između Gračanice i Lapljeg Sela
Na putu između Gračanice i Lapljeg Sele dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je povređen mladić, vozač automobila, koji je nakon ukazane prve pomoći, prebačen na odeljenje hirurgije na dalje lečenje, kazala je za RTV Kim doktorka Bojana Rajković.
  • 03.05.2021
Obeležena 22. godišnjica bombardovanja SUP-a u Mitrovici
Polaganjem cveća i odavanjem pošte stradalima, obeležena je 22. godišnjica NATO bombardovanja zgrade SUP-a u Kosovskoj Mitrovici, kada su tri osobe ubijene, a više njih povređeno.
  • 02.05.2021
Nastavljeno suđenje Rikalu i ostalim optuženima za korupciju
Nekadašnji kosovski ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenad Rikalo i još sedam bivših zvaničnika optuženih za korupciju, danas su u prištinskom sudu imali uvodno obraćanje.
  • 27.04.2021
Preminuo slikar i vajar Miloš Šobajić
Slavni slikar i vajar Miloš Šobajić preminuo je sinoć u bolnici od posledica virusa korona, potvrđeno je Sputnjiku.
  • 24.04.2021