Vesti
Hronika

Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

Dvanaest godina od ubistva dr Meska
Dr Mesko (Foto Privatna arhiva)

Čuveni doktor Mesko bio je vrhunski profesionalac, intelektualac, čovek iz naroda, svima pristupačan i zato su ga ljudi voleli i cenili. Ostavio je takav trag, da će ga generacije i generacije pamtiti. Nedostaje svojoj porodici, prijateljima i saradnicima, ali i mnogima koji su ga poznavali.

Priču sećanja koju je Kontakt Plus prošle godine posvetio dr Mesku pročitajte OVDE.

Dr Mesud Džeković, nastradao je 2. jula 2010. godine, tokom protesta nekoliko stotina Srba, zbog otvaranja Administrativne kancelarije kosovske vlade. U eksploziji koja se tada dogodila, povređeno je još 11 osoba.

Ubrzo nakon smrti ovog vrsnog lekara i humaniste, ulica Luja Braja u kojoj je stradao, preimenovana je u ulicu dr Mesuda Džekovića.

Inicijativu da dr Mesud Džeković dobije ulicu u Kosovskoj Mitrovici pokrenuo je Kontakt Plus radio.Ostale vesti

FHPK: Suđenja za ratne zločine traju predugo
Fond za humanitarno pravo Kosova (FHPK) je u Prištini predstavio godišnji izveštaj o posmatranju suđenja za ratne zločine na Kosovu tokom 2022. godine pod nazivom „Suđenje za ratne zločine: bez vidljivog napretka“. Na panel diskusiji nakon predstavljanja dokumenta je bilo reči i o suđenju za ratne zločine u odsustvu. 
  • 30.03.2023
Sinoć u Zubinom Potoku zapaljena dva automobila sa RKS tablicama
Sinoć su u Zubinom Potoku zapaljena dva privatna automobila kosovskih registarskih oznaka, potvrdila je Kosovska policija za KoSSev portal.
  • 30.03.2023
Srpska lista osudila hapšenje Miljana Jovanovića
Hapšenje Miljana Jovanovića, bivšeg pripadnika Kosovske policije, koji je u međuvremenu pušten iz pritvora, osudila je Srpska lista.
  • 29.03.2023
Bivši policajac uhapšen na Jarinju pušten iz pritvora

Bivši policajac Miljan Jovanović, koji je juče uhapšen, pušten je iz pritvora, potvrdio je njegov branilac Dejan Vasić. Dodao je da su ga iz policije pomešali zbog sličnog imena sa Milanom Jovanovićem koji se nalazi na poternici.

  • 29.03.2023
Srbin uhapšen na prelazu Jarinje
Bivši kosovski policajac M.J. uhapšen je na prelazu Jarinje, dok se sa suprugom i dvoje dece vraćao iz Raške u Leposavić.
  • 28.03.2023
Obijene kuće u Lapljem Selu i Suvom Dolu

Još dve srpske porodice opljačkane su juče na centralnom Kosovu. Krađe su prijavljene u Lapljem Selu kod Gračanice i u Suvom Dolu kod Lipljana.

  • 28.03.2023