Vesti
Hronika

Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

Dvanaest godina od ubistva dr Meska
Dr Mesko (Foto Privatna arhiva)

Čuveni doktor Mesko bio je vrhunski profesionalac, intelektualac, čovek iz naroda, svima pristupačan i zato su ga ljudi voleli i cenili. Ostavio je takav trag, da će ga generacije i generacije pamtiti. Nedostaje svojoj porodici, prijateljima i saradnicima, ali i mnogima koji su ga poznavali.

Priču sećanja koju je Kontakt Plus prošle godine posvetio dr Mesku pročitajte OVDE.

Dr Mesud Džeković, nastradao je 2. jula 2010. godine, tokom protesta nekoliko stotina Srba, zbog otvaranja Administrativne kancelarije kosovske vlade. U eksploziji koja se tada dogodila, povređeno je još 11 osoba.

Ubrzo nakon smrti ovog vrsnog lekara i humaniste, ulica Luja Braja u kojoj je stradao, preimenovana je u ulicu dr Mesuda Džekovića.

Inicijativu da dr Mesud Džeković dobije ulicu u Kosovskoj Mitrovici pokrenuo je Kontakt Plus radio.Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022