Vesti
Hronika

Dva pomena u Kosovskoj Mitrovici povodom godišnjice ubistva Ivanovića

U Kosovskoj Mitrovici u ponedeljak biće održana dva pomena povodom pete godišnjice ubistva Olivera Ivanovića.
Dva pomena u Kosovskoj Mitrovici povodom godišnjice ubistva Ivanovića
Mesto ubistva Olivera Ivanovića (Foto arhiva Kim)

Na mestu gde je ubijen, ispred sedišta njegove stranke, pomene će odvojeno održati prijatelji i saborci, a potom i članovi Građanske inicijative "SDP", čiji je Ivanović bio lider.

Prijatelji i saborci Olivera Ivanovića obeležiće petogodišnjicu pomenom i paljenjem sveća u vreme i na mestu na kom je ubijen – ispred sedišta GI "SDP" u 08.15 časova.

Nakon toga, u 10 časova, Građanska inicijativa "Sloboda, demokratija, pravda" obeležiće petogodišnji pomen Oliveru Ivanoviću ispred sedišta ove inicijative u Kosovskoj Mitrovici.

Oliver Ivanović lider GI "SDP" ubijen je 16. januara 2018. godine ispred prostorija stranke u Kosovskoj Mitrovici.Ostale vesti

U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023
Odbačena optužnica protiv pet osoba osumnjičenih za silovanje devojčice
Osnovni sud u Prištini odbacio je optužnicu protiv petorice osumnjičenih za silovanje jedanaestogodišnjakinje koje se dogodio u avgustu prošle godine u Prištini.
  • 26.01.2023
PIK pokrenuo istragu o jučerašnjem incidentu na Bistričkom mostu

Policijski inspektorat Kosova (PIK), pokrenuo je istragu o incidentu koji se dogodio u ponedeljak na Bistričkom mostu u opštini Leposavić – kada je Kosovska policija zapucala na automobil koji ih je napao i udario.

  • 24.01.2023