Vesti
Hronika

Duda Balje: Komandir policije u Gračanici maltretira policajku

Poslanica u Skupštini Kosova Duda Balje tvrdi da komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković psihički maltretira policajku iz bošnjačke zajednice Milhatu Ćelu.
Duda Balje: Komandir policije u Gračanici maltretira policajku
Policijska stanica u Gračanici (Foto Kim arhiva)

Balje je na Fejsbuku napisala da je policajka Ćela koja u policiji Kosova radi 19 godina juče bila u kosovskom parlamentu.

“Uznemirana, uplakana, uplašena, sa stanjem koje je vidno jako loše i sve to kao posledica psihičkog matretiranja od strane komandira policiske stanice Gračanice g. Bratislava Trajkovića”, napisala je Balje.

Duda Balje je navela i da se nakon prijave u Inspektoratu policije Kosova (IPK), “nije ništa promenilo, jer ( policajka Ćela ) nije dobila nikakav odgovor”.

“Molim nadležne institucije, policiju i IPK, kao i ministrstvo da se potrude da se ovaj slučaj preispita i da ne dozvole da se ovakvi slučajevi dešavaju”, navela je Duda Balje.

Komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković za Medija centar nije želeo da komentariše ovakve tvrdnje, rekavši da se time “bave nadležne institucije”.

“Nemam šta da kažem, ima ko se bavi time, to je bilo pre 10 dana”, rekao je kratko Trajković.Ostale vesti

Apelacioni sud usvojio žalbu, Nikola Nedeljković uskoro na slobodi
Apelacioni sud Kosova usvojio je žalbu u predmetu Nikole Nedeljkovića kojom je kaznu prvostepene presude Osnovnog suda od osam meseci, zbog navodnog izricanja etničke mržnje i netrpeljivosti smanjio na šest meseci. U kaznu se uračunava vreme koje je Nikola proveo u pritvoru od 28. juna 2022. godine, kazala je za Kim advokatica Jovana Filipović.
  • 06.12.2022
Sedamnaestogodišnji fudbaler Trepče preminuo na terenu
Sedamnaestogodišnji fudbaler juniorske ekipe Trepče ’89 E.K. preminuo je danas na fudbalskom terenu nakon što je doživeo srčani udar.
  • 03.12.2022
Svećlja: Osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice u dvorištu Univerzitetsko-kliničkog centra Kosova izvršio samoubistvo.
  • 02.12.2022
Đokoviću produžen pritvor za još 60 dana
Miloradu Đokoviću (62) koji je 26. juna ove godine uhapšen u Vitomirici kod Peći zbog navodnog ratnog zločina, produžen je pritvor na još 60 dana.
  • 02.12.2022
U Istoku uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin

U toku jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen je Gavrilo Milosavljević (63) kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Kosovska policija navodi da je uhapšen muškarac G.M. osumnjičen za ratne zločine počinjene nad civilnim stanovništvom u periodu 1998-1999. godine u Dubravi.

  • 02.12.2022
Ubistvo trudnice ispred KBC u Prištini, zvaničnici osudili ovaj zločin
Tridesetpetogodišnja trudnica ubijena je sinoć u Prištini ispred ginekološke klinike Univerzitetskog kliničkog centra. Vest je potvrdio i kosovski premijer Aljbin Kurti.
  • 01.12.2022