Vesti
Hronika

Državljanin Albanije gajio kanabis na Kosovu

Kosovska policija uhapsila je A.H. iz Albanije u Ponošecu kog Đakovice zbog sumnje da je gajio kanabis.
Državljanin Albanije gajio kanabis na Kosovu
Ilustracija (Foto Pixabay)

Na mestu događaja, iznad sela Košare, otkrivene su dve parcele sa ukupno 317 biljaka kanabis sativa, veličine od 50 do 100 cm.

Nadležne jedinice su najpre pregledale mesto na kom je kanabis pronađen, a zatim su po nalogu nadležnog tužioca biljke uništene (spaljene) na bezbednom mestu. preduzimajući potrebne mere za lokalizaciju i kontrolisanu kontrolu požara u ovom periodu.

Zbog visokog rizika, konfiguracije terena i činjenice da se mesto događaja nalazilo blizu granične linije sa Republikom Albanijom, odgovarajuću pomoć pružila je albanska državna policija.

Osobi uhapšenoj po nalogu nadležnog tužioca određeno je zadržavanje do 48 sati radi daljeg sudskog postupka.Ostale vesti

Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021
Gradonačelnik Kline osuđen zbog sukoba interesa, zaposlio ćerku
Osnovni sud u Peći proglasio je gradonačelnika Kline Zenuna Eljezaja krivim za sukob interesa, osudivši ga na plaćanje kazne od 4.000 evra nakon što je svojoj ćerki omogućio da se zaposli u Glavnom centru porodične medicine (GCPM) u Klini.
  • 01.12.2021
Osojane: Pronađeno beživotno telo povratnika u selu Koš
U povratničkom selu Koš kod Osojana u jutrarnjim časovima je pronađeno beživotno telo povratnika Velimira Popovića (1951) ispred porodične kuće. Srčani udar je najverovatniji uzrok njegove smrti.
  • 30.11.2021
KM: Danas saslušanje učesnika sinoćnjeg incidenta
Učesnici sinoćnje tuče i pucnjave koja se oko 23 sata dogodila u kafiću „Amnezija“ u Kosovskoj Mitrovici biće saslušani danas zbog alkoholisanog stanja u kome su se nalazili, rekao je za RTV Kim portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Bratislav Radović. 
  • 30.11.2021
Pucnjava i tuča u centru Kosovske Mitrovice, ranjene dve osobe
Portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović, potvrdio je oko ponoći za KoSSev da je nešto ranije došlo do incidenta u ulici Vardarskoj.
  • 30.11.2021
Uklonjeno 70 eksplozivnih naprava u šumi kod Đakovice

Pripadnici kosovskih snaga bezbednosti uklonili su 70 neeksplodiranih eksplozivnih naprava, otkrivenih prethodnih dana u okolini Đakovice.

  • 29.11.2021