Vesti
Hronika

Drugi pokušaj održavanja pripremnog ročišta za ubistvo Ivanovića

Pripremno ročište optuženima za učestvovanje u ubistvo Olivera Ivanovića nastavlja se danas njihovim izjašnjavanjem o krivici.
Drugi pokušaj održavanja pripremnog ročišta za ubistvo Ivanovića
Drugi pokušaj održavanja pripremnog ročišta za ubistvo Ivanovića (Foto Kim)

Pred sudom su svi optuženi - Marko Rošić, Nedeljko Spasojević i Rade Basara koji se nalaze u pritvoru i Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović koji se nalaze na slobodi.

Tužilaštvo je na zahtev odbrane u međuvremenu dostavilo dokazni materijal i proširenu optužnicu na 12.500 strana.

To međutim, kako su juče potvrdili predstavnici odbrane nije dovoljno vremena da se oni detaljno upoznaju sa materijalom. Advokat Dragiše Markovića, Dejan A. Vasić kazao je juče za RTV Kim da ne postoji osnova da se održi današnje ročište.Ostale vesti

Pronađene tri eksplozivne naprave na severu Kosova
Tri sumnjive eksplozivne naprave pronađene su u opštinama na severu Kosova, koje je uklonio Specijalni tim za uništavanje eksplozivnih naprava (EOD).
  • 04.04.2020
Lepina: Pokušaj krađe ili noćna šetnja po dvorištima meštana?
Više meštana Lepine, u opštini Gračanica, tvrdi da su četiri lica noćas pokušala da opljačkaju nekoliko domaćinstava u tom selu. Kažu da su nadzorne kamere zabeležile pokušaj krađe i da je on dat policiji na uvid. Međutim, komandir Policijske stanice u Gračanici je za RTV Kim izjavio da „nije bilo krađe, a ni pokušaja, već da su samo viđena četiri lica“.
  • 03.04.2020
KM: Priveden muškarac zbog napada na novinara
Srbin M.Dž. (1988) iz Kosovske Mitrovice priveden je zbog napada na novinara Blic Media iz Prištine 23.marta, koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede, potvrdio je za Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.
  • 03.04.2020
Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020