Vesti
Hronika

Drecun ne veruje da će Priština rešiti ubistvo Ivanovića

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun izjavio da ne veruje da će Priština do kraja rešiti ubistvo Olivera Ivanovića.
Drecun ne veruje da će Priština rešiti ubistvo Ivanovića
Mesto na kom je ubijen Ivanović (Foto Kim)

"Ne mislim da će to biti rasvetljeno do kraja", rekao je Drecun za Radio-televiziju Srbije.

On je kazao da ne veruje da će prištinski organi "izaći sa pravim informacijama", što bi prema njegovom mišnjenju zatvorilo prostor za špekulacije.

Drecun je prokomentarisao i izjavu predsednika Kosova Hašima Tačija da ubistvo nije etnički motivisano i kazao da bi Tači takve podatke mogao da iznese tek kada bi istraga bila završena.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred prostorija Građanske inicijative SDP u Kosovskoj Mitrovici.

Beograd je tražio da učestvuje u istrazi, ali je Priština to odbila i pristala na razmenu informacija.Ostale vesti

Nastradao zaposleni u rudniku

Rudar B. Č. poginuo je na radilištu rudnika "Crnac" u Leposaviću, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 03.03.2021
Protest u Gračanici šesto veče zaredom

Više desetina mladih, kao i roditelji privedenih mladića, okupili su se šestu noć zaredom ispred policijske stanice u Gračanici, kako bi pružili podršku pritvorenim dečacima.

  • 01.03.2021
Policija izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 01.03.2021
Specijalno tužilaštvo u Prištini povuklo nalog za hapšenje Milana Radoičića
Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtev Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje Milana Radoičića koji je osumnjičen za krivično delo "učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe", prenosi RTS.
  • 28.02.2021
Gračanica: I večeras skup podrške za privedene mladiće
I večeras se oko 50 građana samoinicijativno okupilo ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružilo podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 28.02.2021
Izgorela kuća u selu Kaljin, kod Leposavića
U selu Kaljin, u opštini Leposavić, danas je izgorela kuća usled loših električnih instalacija. Pričinjena je velika materijalna šteta. Žrtava, međutim, nije bilo, zahvaljujući komšijama koji su, nepokretnu stariju osobu izvukli kroz prozor kuće zahvaćene plamenom.
  • 28.02.2021