Vesti
Hronika

Dražević: Nisam davao izjave za medije

Goran Dražević, ugostitelj sa severa Kosova na čiju je porodičnu kuću i restoran pucano nakon što je ovo omiljeno stecište posetioca jezera Gazivode u subotu iznenada obišao i kosovski predsednik Hašim Tači, demantovao je da je sa novinarom Insajderija vodio zvanični razgovor.
Dražević: Nisam davao izjave za medije
Restoran Kod Draževića (Foto Kossev)

Dražević, međutim, ne negira da je prethodnih primao telefonske pozive od osoba koje su mu se na albanskom jeziku predstavile kao novinari, ali tvrdi da tokom tih razgovora nije davao nikakve izjave za medije. Kaže da je odbio zahteve da ga novinari posete i naprave priče, na čemu su, po njegovim rečima insistirali. Tvrdi da se ne seća ni njihovih imena ni medija iz kojih su upućivali zahteve za intervju.

„Tačno je da su me juče i danas zvali. Na albanskom su mi se predstavljali kao novinari, ne sećam se da li su pominjali koji mediji. Ja govorim albanski. Tražili su da me posete, da snimaju, ja sam to odbio, a jedan je baš bio uporan da dođe i rekao i da će sutra da zove. Rekao sam svima, da ja ne želim nikakvo snimanje. Pa ni policiji pucnjavu nisam hteo da prijavim, i prijavio sam stvarno kasno“, rekao je Dražević u telefonskoj izjavi za KoSSev.

Na pitanje da li je dao telefonske izjave novinarima, odnosno da li je znao da se ono što govori uzima kao izjava, Dražević je rekao:

„Nisam. Ja jesam odvraćao novinare da ne želim da dolaze i da im dajem intervjue, bili su uporni. Jedan baš. Pitao me je oko napada i ja jesam rekao za pucnjavu kako je to bilo. Da jesam video Tačija kod mene – jesam, ne mogu sada da govorim ono što nije. Ali ja nijednog trenutka nisam davao izjavu. Niti sam ja rekao da sam ja radio za Vojsku Srbije.“
O dolasku Tačij u njegov restoran, Dražević je ispričao:

„Bilo je nekoliko ljudi koji su došli tu na terasu, blizu obale i pitali su me da li mogu da im donesem kafu. Rekao sam da mogu, mislio sam i da jeste to bilo neko obezbeđenje. Kada sam doneo kafu, video sam tu Tačija i jednog poznanika iz mog kraja – Šipolja gde su većina Albanci i jesam se stvarno iznenadio. On me je pozvao čak da sednem kod njih, na šta ja jesam ljubazno rekao da to ne smem. Pričali smo na albanskom i jesmo razmenili nekoliko kurtoaznih rečenica. Mene je prepoznao ovaj poznanik iz Šipolja, i on je tu rekao da me poznaje, radio je u jednom lokalu u Šipolju. Posle sam se iznenadio kad sam saznao da je on glavni Tačiju za finansije (ministar finansija). Nisam ni to znao.“

Vlasnik restorana kraj jezera Gazivode kaže da mu je zeško zbog svega što se desilo.

„Pucali su oko 03 i 10, spavali smo. Posle se jeste smirilio ali se porodica mnogo uplašila, i mali“, opisao je neposredan trenutak napada.

Dražević ističe da ga sugrađani poznaju kao vrednog i prijateljski nastrojenog čoveka, koji živi od svog rada.

„Nisam ni od koga čuo da je nešto loše rekao, da me popreko pogledao. Znaju da ko god kod mene dođe ovde, dočekam ih kao dobri srpski domaćin. Živim u harmoniji sa svojim narodom“, dodao je za KoSSev.

Prištinski Insajderi je objavio razgovor sa Goranom Draževićem pod naslovom „Vlasnik restorana potvrdio da je oružani napad izveden nakon što je Tačija uslužio kafom“, vest su potom preneli i drugi kosovski mediji, a u međuvremenu i beogradski.

U noći između subote i nedelje na lokal poznat kao „Kod Draževića“ u opštini Zubin Potok pucano je iz vatrenog oružja. Restoran se nalazi nedaleko od administrativnog prelaza Brnjak, na obali Gazivodskog jezera, i popularno je stecište za odmor i rekreaciju. Goran Dražević važi za jednog od omiljenih ugostitelja na severu Kosova.

 Ostale vesti

Sedmi dan protesta na severu Kosova

Protest Srba sa Kosova nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica, ušao je u sedmi dan. Situacija je i dalje mirna, ali napeta.

  • 26.09.2021
Opština Z.Potok: Mogući uzrok požara zastarele instalacije
Postoji mogućnost da su požar u zgradi opštine Zubin Potok izazvale zastarele instalacije, oglasila se u popodnevnim satima u subotu ova opština, koja je ujedno pozvala prištinske zvaničnike da ne iznose optužbe protiv bilo koga bez ikakvih dokaza.
  • 25.09.2021
Preminuo novinar Miloš Vasić
Jedan od osnivača "Vremena", novinar Miloš Vasić, posle duge i teške bolesti, preminuo je danas u Beogradu.
  • 25.09.2021
Zvečan: Pronađene dve eksplozivne naprave u zgradi Centra za registraciju vozila
U zgradi u kojoj se nalazi centar za registraciju vozila u Zvečanu, jutros su pronađene dve eksplozivne naprave koje su potom i uništene, saošteno je iz Kosovske policije regiona Sever, nakon što je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja saopštio da je izvršen napad „eksplozivnim sredstvima“ u ovom centru.
  • 25.09.2021
Požar u zgradi opštine Zubin Potok

U zgradi Opštine Zubin Potok sinoć je oko 01.00 sat posle ponoći izbio je požar, usled čega su pripadnici vatrogasne jedinice izašli na teren.

  • 25.09.2021
Šesti dan protesta na severu Kosova
U šesti dan ulazi protest Srba sa Kosova nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga kosovske policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, i odlukom Vlade Kosova o zameni registarskih tablica. Noć su proveli u šatorima i oko vatre.
  • 25.09.2021