Vesti
Hronika

Dražević: Nisam davao izjave za medije

Goran Dražević, ugostitelj sa severa Kosova na čiju je porodičnu kuću i restoran pucano nakon što je ovo omiljeno stecište posetioca jezera Gazivode u subotu iznenada obišao i kosovski predsednik Hašim Tači, demantovao je da je sa novinarom Insajderija vodio zvanični razgovor.
Dražević: Nisam davao izjave za medije
Restoran Kod Draževića (Foto Kossev)

Dražević, međutim, ne negira da je prethodnih primao telefonske pozive od osoba koje su mu se na albanskom jeziku predstavile kao novinari, ali tvrdi da tokom tih razgovora nije davao nikakve izjave za medije. Kaže da je odbio zahteve da ga novinari posete i naprave priče, na čemu su, po njegovim rečima insistirali. Tvrdi da se ne seća ni njihovih imena ni medija iz kojih su upućivali zahteve za intervju.

„Tačno je da su me juče i danas zvali. Na albanskom su mi se predstavljali kao novinari, ne sećam se da li su pominjali koji mediji. Ja govorim albanski. Tražili su da me posete, da snimaju, ja sam to odbio, a jedan je baš bio uporan da dođe i rekao i da će sutra da zove. Rekao sam svima, da ja ne želim nikakvo snimanje. Pa ni policiji pucnjavu nisam hteo da prijavim, i prijavio sam stvarno kasno“, rekao je Dražević u telefonskoj izjavi za KoSSev.

Na pitanje da li je dao telefonske izjave novinarima, odnosno da li je znao da se ono što govori uzima kao izjava, Dražević je rekao:

„Nisam. Ja jesam odvraćao novinare da ne želim da dolaze i da im dajem intervjue, bili su uporni. Jedan baš. Pitao me je oko napada i ja jesam rekao za pucnjavu kako je to bilo. Da jesam video Tačija kod mene – jesam, ne mogu sada da govorim ono što nije. Ali ja nijednog trenutka nisam davao izjavu. Niti sam ja rekao da sam ja radio za Vojsku Srbije.“
O dolasku Tačij u njegov restoran, Dražević je ispričao:

„Bilo je nekoliko ljudi koji su došli tu na terasu, blizu obale i pitali su me da li mogu da im donesem kafu. Rekao sam da mogu, mislio sam i da jeste to bilo neko obezbeđenje. Kada sam doneo kafu, video sam tu Tačija i jednog poznanika iz mog kraja – Šipolja gde su većina Albanci i jesam se stvarno iznenadio. On me je pozvao čak da sednem kod njih, na šta ja jesam ljubazno rekao da to ne smem. Pričali smo na albanskom i jesmo razmenili nekoliko kurtoaznih rečenica. Mene je prepoznao ovaj poznanik iz Šipolja, i on je tu rekao da me poznaje, radio je u jednom lokalu u Šipolju. Posle sam se iznenadio kad sam saznao da je on glavni Tačiju za finansije (ministar finansija). Nisam ni to znao.“

Vlasnik restorana kraj jezera Gazivode kaže da mu je zeško zbog svega što se desilo.

„Pucali su oko 03 i 10, spavali smo. Posle se jeste smirilio ali se porodica mnogo uplašila, i mali“, opisao je neposredan trenutak napada.

Dražević ističe da ga sugrađani poznaju kao vrednog i prijateljski nastrojenog čoveka, koji živi od svog rada.

„Nisam ni od koga čuo da je nešto loše rekao, da me popreko pogledao. Znaju da ko god kod mene dođe ovde, dočekam ih kao dobri srpski domaćin. Živim u harmoniji sa svojim narodom“, dodao je za KoSSev.

Prištinski Insajderi je objavio razgovor sa Goranom Draževićem pod naslovom „Vlasnik restorana potvrdio da je oružani napad izveden nakon što je Tačija uslužio kafom“, vest su potom preneli i drugi kosovski mediji, a u međuvremenu i beogradski.

U noći između subote i nedelje na lokal poznat kao „Kod Draževića“ u opštini Zubin Potok pucano je iz vatrenog oružja. Restoran se nalazi nedaleko od administrativnog prelaza Brnjak, na obali Gazivodskog jezera, i popularno je stecište za odmor i rekreaciju. Goran Dražević važi za jednog od omiljenih ugostitelja na severu Kosova.

 Ostale vesti

Merdare: Zaplenjeno preko 10.000 falsifikovanih evra
Na kontrolnom punktu Merdare noćas je zaplenjeno 10.500 falsifikovanih evra, saopštila je Uprava carine.
  • 01.08.2020
Na zidu ograde Pešića u Klini ispisana poruka
Preteća poruka na engleskom jeziku “killer” (ubica) ispisana je sinoć oko 19 sati na zidu ograde oko porodičnog doma srpskih povratnika Aleksandra i Vesne Pešić u Klini, potvrdio je za Kosovo Onlajn predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković.
  • 27.07.2020
Staro Gracko: Bol ne prestaje, vreme je da neko odgovara
Parastosom u Starom Gracku, kod Lipljana, obeležena je 21 godina od ubistva 14 srpskih žetelaca. Porodice stradalih i dalje čekaju pravdu i nadaju se da će počinioci biti pronađeni.
  • 23.07.2020
Godišnjica stradanja jeromonaha Stefana Purića
Danas se navršava 21 godina od stradanja jeromonaha Stefana Purića, koga su 1999. godine oteli, a potom i ubili pripadnici OVK u selu Budisavci kod Istoka, nedaleko od istoimenog manastira u kome je služio u metohu Pećke patrijaršije.
  • 19.07.2020
KM: Porodično nasilje i krađa novca
Kosovska policija tokom poslednja 24 sata registrovala je slučaj porodičnog nasilja, kao i krađu novca u severnom delu Mitrovice.
  • 19.07.2020
Godišnjica stradanja Srba i Roma u opštini Orahovac
Danas se obeležava godišnjica masovne otmice i egzekucije Srba i Roma u Orahovcu koju su počinili pripadnici tzv. Oslobodilačke vojske Kosova pre 22 godine. Tokom jula 1998. u opštini Orahovac život je izgubilo 47 ljudi, a kidnapovano je i odvedeno u zatvore i logore OVK-a više od 100 Srba i Roma i to pretežno civila.
  • 18.07.2020