Vesti
Hronika

Dragica Gašić: Ukrali su mi čak i insulin

Jedina srpska povratnica u Đakovicu Dragica Gašić izjavila je da će već danas ostati bez lekova, dve vrste insulina koje koristi godinama, jer su vandali koji su joj obili stan odneli i kesu s lekovima. Misija OEBS na Kosovu saopštila je da su pokušaji zastrašivanja ili uznemiravanja povratnika neprihvatljivi.
Dragica Gašić: Ukrali su mi čak i insulin
Dragica Gašić (Foto V. Ćup, GračanicaOnlajn)

„Nisam mogla da verujem da mi je odnesena čak i kesa sa lekovima koja je bila okačne na prozoru. Idu dotle da me ubiju. Bez insulina ne mogu nijedan dan, a sama sebi dajem četiri puta dnevno. Dve doze ‘crvenog pankala’ su mi za preko dana, a ‘zelena’ uzimam noću“, rekla je Gašić u telefonskom razgovoru za list Politika.

Ona je upitala „kakav je to ljudski mozak koji vam odnese lične stvari, crninu koju nosim za ocem, pa mu je i to malo, nego vam ukrade i lekove?“

„Šta bi bilo da sam došla uveče ubeđena da imam insulin. Psihički me lome, da me upucaju nasred ulice baš i ne mogu jer bi to bilo tako očigledno, ali mogu ovako lekovima da mi dođu glave“, rekla je Gašićeva.

Ona je navela da je „ipak ne mogu oterati i pored svih zlodela“ i da „s verom u Boga, ostaje u svom stanu“.

Dragica Gašić izjavila je juče da su joj razbojnici odneli iz stana sve osim brašna i pola kilograma makarona.

OEBS: Pokušaji zastrašivanja povratnika su neprihvatljivi

Misija OEBS na Kosovu saopštila je da je pravo svih raseljenih lica da se vrate svojim kućama.

"Ovo je osnovno ljudsko pravo i Misija OEBS-a na Kosovu se dosledno angažuje u koordiniranim naporima sa partnerima i zainteresovanim stranama kako bi se stvorili uslovi za to. U tom kontekstu, Misija izražava zabrinutost zbog najnovijih dešavanja koja ometaju ostvarivanje ovog prava u Đakovici, posebno zbog provale u stan gđe Dragice Gašić", navodi se u objavi Misije OEBS na Fejsbuku.

Napominje se da su pokušaji zastrašivanja ili uznemiravanja povratnika neprihvatljivi.

"Cenimo posvećenost kosovske policije pružanju bezbednosti povratnicima širom Kosova, a posebno njihove napore u ovom slučaju, za koje se nadamo da će dovesti do brze identifikacije i krivičnog gonjenja počinilaca".Ostale vesti

Osojane: Pronađeno beživotno telo povratnika u selu Koš
U povratničkom selu Koš kod Osojana u jutrarnjim časovima je pronađeno beživotno telo povratnika Velimira Popovića (1951) ispred porodične kuće. Srčani udar je najverovatniji uzrok njegove smrti.
  • 30.11.2021
KM: Danas saslušanje učesnika sinoćnjeg incidenta
Učesnici sinoćnje tuče i pucnjave koja se oko 23 sata dogodila u kafiću „Amnezija“ u Kosovskoj Mitrovici biće saslušani danas zbog alkoholisanog stanja u kome su se nalazili, rekao je za RTV Kim portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Bratislav Radović. 
  • 30.11.2021
Pucnjava i tuča u centru Kosovske Mitrovice, ranjene dve osobe
Portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović, potvrdio je oko ponoći za KoSSev da je nešto ranije došlo do incidenta u ulici Vardarskoj.
  • 30.11.2021
Uklonjeno 70 eksplozivnih naprava u šumi kod Đakovice

Pripadnici kosovskih snaga bezbednosti uklonili su 70 neeksplodiranih eksplozivnih naprava, otkrivenih prethodnih dana u okolini Đakovice.

  • 29.11.2021
Eksplodirala ručna bomba u Kosovu Polju, nema povređenih
U Kosovu Polju je jutros oko 6 sati eksplodirala ručna bomba ispred jednog bara u centru grada, ali niko nije povređen.
  • 29.11.2021
Na Kosovu noćas tri slabija zemljotresa
Na Kosovu su noćas zabeležena tri slabija zemljotresa.
  • 29.11.2021