Vesti
Hronika

Dr Milovanović: Ja ne odlučujem o zaposlenju

Doktor Nebojša Milovanović tvrdi da su motivi za spaljivanje njegovog automobila i ostavljanja preteće poruke isključivo politički.
Dr Milovanović: Ja ne odlučujem o zaposlenju
Poruka doktoru Milovanoviću (Foto Radio Gračanica)

Nakon što mu je noćas u dvorištu zapaljen automobil, dr Milovanović je ispred kuće zatekao i preteću poruku na kojoj piše: „Pošto nema posla za mene gorećete jedan po jedan, sve više i više“.

Direktor Bolnice u Gračanici kaže da on nikome nije obećavao zaposlenje i da ne veruje da bi navodno neispunjeno obećanje moglo nekoga da navede da mu zapali automobil ili preti.

„Ljudi su dolazili na razgovor za posao kod mene. Međutim, ja ne odlučujem koga ću da zaposlim. Zna se da se zapošljavanje vrši preko javnog konkursa Opštine Gračanica, tako da sam sa te strane apsolutno ubeđen da to nije bio razlog“, kaže Milovanović za RTV KIM.

Iako je lekar po profesiji, dr Milovanović je i politički aktivan u GI Srpska, a tokom prošle godine bio je i na čelu Opštine Gračanica, kao vršilac dužnosti gradonačelnika.

„Iz poruke koja je ostavljena, shvatio sam da je u pitanju politička pozadina“, kaže Milovanović.

Kaže da je noćašnji incident uznemirio njegovu porodicu.

„Kada vam neko ostavi preteću poruku na pola metra od vaših ulaznih vrata i šeta vam se po dvorištu, a sutra možda i po kući, to nije nešto što možete da prihvatite. Ne znam šta bi se desilo sa mnom i mojom suprugom da smo u tom trenutku naišli kada su oni bili tu“.

Policija je izvršila uviđaj i čeka se rezultat istrage.

„Policija je našla još neke stvari o kojima ne mogu da pričam ali to ukazuje da su oni bili spremni na sve samo da mi naude“, rekao je Milovanović.

Ovo je teći napad na predstavnike opštine i aktiviste GI Srpska u Donjoj Gušterici.  Ostale vesti

Saobraćajna nesreća u Gračanici, povređeno dvanaestogodišnje dete
Beli pasat koji se oko 17:00 kretao iz centra Gračanice ka Ajvaliji, udario je dvanaesetogodišnje dete na biciklu, a zatim se "zakucao" u banderu. Povređeno dete je odmah prebačeno u gračanički KBC, odakle je u nesvesnom stanju upućeno u Prištinu. Vozač je ostavio slupani auto i pobegao sa lica mesta.
  • 05.03.2021
Sud će ponovo raspravljati o pritvoru sedmorice mladića zbog tuče u Lapljem Selu
Apelacioni sud u Prištini doneo je odluku kojim se ukida prvostepeno rešenje Odeljenja Osnovnog suda u Gračanici o određivanju jednomesečnog pritvora sedmorici mladića zbog učešća u tuči u Lapljem Selu, potvrdio je za RTV Kim advokat Predrag Miljković.
  • 05.03.2021
PIK u Prištini uhapsio osam policajaca
Osam policijskih službenika, uhapšeno je danas u Prištini zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela, saopšteno je iz Policijskog inspektorata Kosova.
  • 05.03.2021
U centru Južne Mitrovice mladić nožem povredio oca i strica
Ozbiljan incident dogodio se danas pre podne u Južnoj Mitrovici, kada je mladić nožem nasrnuo na oca i strica i naneo im teške povrede, prenosi Reporteri.
  • 05.03.2021
U Globočici ranjena dvojica Goranaca
U selu Globočica u opštini Gora, iz vatrenog oružja su ranjena dvojica Goranaca, saopšteno je večeras iz Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 04.03.2021
Porodica Andrejević ponovo na meti pljačkaša
Porodica Andrejević iz Gračanice se po peti put našla na meti pljačkaša. Lopova je u kući zatekla Aleksandra, koja je u trenutku provale bila sama kod kuće, dok je njen suprug Miloš bio na putu.
  • 04.03.2021