Vesti
Hronika

Donja Gušterica: Napadnuta dvojica Srba

Branislava i Žiku Vučića iz Donje Gušterice napala je grupa mladića i nanela im telesne povrede u predelu glave.
Donja Gušterica: Napadnuta dvojica Srba
Donja Gušterica (Foto Kim)

Kako povređeni tvrde, mladići koji su govorili albanski napali su ih metalnim šipkama.

"Upali su na imanje našeg strica, kako bi sakupljali plodove sa drveća. Skrenuli smo im pažnju da to ne čine, nakon čega je usledio napad", ispričao je RTS-u jedan od napadnutih Srba.

Napadači su pobegli a povređenima je najpre ukazana prva pomoć u lokalnom Domu zdravlja.

Popović posetio povređene 

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović posetio je juče povređene Srbe u Donjoj Gušterici koji su prema svedočenju žrtava napadnuti u svom dvorištu od strane grupe Albanaca.

„ Imali smo i pljačke i obijanje kuća sada i napade na meštane naše opštine. Nikako da se tome stane na put. Policija mora da počne da radi svoj posao jer ako se ovo bude dešavalo i u budućnosti ne možemo da očekujemo ni život ovde ni da gradimo budućnost. Mi se nećemo predati. Naš narod je hrabar i jak. Ljudi su voljni i željni da ostanu na svom ognjištu. Imali smo prilike da slušamo velike političke priče oko dijaloga ali šta ima da pričamo kad ne možemo da rešimo stvari koje more naš srpski narod ovde. Ni jedan pljačkaš nije pronađen ni razbojnik koji je obio kuću. Svi smo uznemireni“, kazao je Popović.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović kazao je da sve institucije moraju na adekvatan način da deluju na ovakve incidente.

„ Ja sam se od početka svog mandata zalagao za intenzivnu saradnju sa policijom u nadi da će se neke stvari poboljšati u buduće. Кao što vidite to se ne dešava. Mi smo u svakodnevnom kontaktu sa našim meštanima i ukoliko se ovaj slučaj ne bude rešio mi ćemo kao opština morati da uradimo nešto što će zavisiti samo od nas a ne od institucija koje treba da se bave ovim slučajevima“, rekao je na kraju Popović.

Slučaj je prijavljen Policiji koja je saslušala žrtve i pokrenula istragu o slučaju.

 Ostale vesti

Nastavljeno suđenje Krstiću i Šabaniju
Danas je nastavljeno suđenje Zlatanu Krstiću i Destanu Šabaniju za ratne zločine protiv civilnog stanovništva u selu Gornje Nerodimlje kod Uroševca tokom ratnih sukoba na Kosovu 1999. godine.
  • 02.07.2020
“Điđa je bio pravedan i slobodan čovek”
Prijatelji, pojedine kolege i nekadašnji učenici oprostili su se na komemorativnom skupu od profesora Živorada Điđe Lazića koji je nedavno preminuo. Predloženo je da Ekonomsko-trgovinska škola u kojoj je Lazić proveo čitav radni vek ponese njegovo ime.
  • 01.07.2020
Optužnica protiv kosovskog Albanca zbog sumnje na ratni zločin
Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije podiglo je optužnicu protiv kosovskog Albanca N. M. kojom ga tereti da je izvršio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva na teritoriji sela Rudnice, opština Klina, na Kosovu tokom juna i jula 1999. godine.
  • 01.07.2020
Bez povećanja plata u javnom sektoru, Ustavni sud proglasio Zakon nevažećim
Kosovski Ustavni sud proglasio je u celini nevažećim Zakon o platama u javnom sektoru, odnosno jednoglasno prihvatio zahtev Ombudsmana koji se ticao usklađenosti ovog zakona sa Ustavom, saopštili su iz ovog suda.
  • 30.06.2020
Kosovo: Kome i zašto smeta srpska zastava?
Ako je sudeći po istaknutim zastavama različitih zemalja širom Kosova, moglo bi se reći da je ovo društvo vrlo otvoreno prema drugima. Međutim, isticanje srpske zastave, posebno na Vidovdan, nije poželjno, pa ni pred predstavnicima zakona.
  • 29.06.2020
Opljačkana kuća srpske porodice u Gračanici
Nepoznati počinionici opljačkali su u subotu oko 22 sata kuću Ljubiše Andrejevića u Gračanici i ukrali drogecene stvari.
  • 28.06.2020