Vesti
Hronika

Donja Gušterica: Napadnuta dvojica Srba

Branislava i Žiku Vučića iz Donje Gušterice napala je grupa mladića i nanela im telesne povrede u predelu glave.
Donja Gušterica: Napadnuta dvojica Srba
Donja Gušterica (Foto Kim)

Kako povređeni tvrde, mladići koji su govorili albanski napali su ih metalnim šipkama.

"Upali su na imanje našeg strica, kako bi sakupljali plodove sa drveća. Skrenuli smo im pažnju da to ne čine, nakon čega je usledio napad", ispričao je RTS-u jedan od napadnutih Srba.

Napadači su pobegli a povređenima je najpre ukazana prva pomoć u lokalnom Domu zdravlja.

Popović posetio povređene 

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović posetio je juče povređene Srbe u Donjoj Gušterici koji su prema svedočenju žrtava napadnuti u svom dvorištu od strane grupe Albanaca.

„ Imali smo i pljačke i obijanje kuća sada i napade na meštane naše opštine. Nikako da se tome stane na put. Policija mora da počne da radi svoj posao jer ako se ovo bude dešavalo i u budućnosti ne možemo da očekujemo ni život ovde ni da gradimo budućnost. Mi se nećemo predati. Naš narod je hrabar i jak. Ljudi su voljni i željni da ostanu na svom ognjištu. Imali smo prilike da slušamo velike političke priče oko dijaloga ali šta ima da pričamo kad ne možemo da rešimo stvari koje more naš srpski narod ovde. Ni jedan pljačkaš nije pronađen ni razbojnik koji je obio kuću. Svi smo uznemireni“, kazao je Popović.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović kazao je da sve institucije moraju na adekvatan način da deluju na ovakve incidente.

„ Ja sam se od početka svog mandata zalagao za intenzivnu saradnju sa policijom u nadi da će se neke stvari poboljšati u buduće. Кao što vidite to se ne dešava. Mi smo u svakodnevnom kontaktu sa našim meštanima i ukoliko se ovaj slučaj ne bude rešio mi ćemo kao opština morati da uradimo nešto što će zavisiti samo od nas a ne od institucija koje treba da se bave ovim slučajevima“, rekao je na kraju Popović.

Slučaj je prijavljen Policiji koja je saslušala žrtve i pokrenula istragu o slučaju.

 Ostale vesti

Autobus sa 50 vernika iz Srbije vraćen iz Kosovske Mitrovice
"Autobus sa 50 vernika iz centralne Srbije koji su krenuli da obeleže Zadušnice i posete hramove Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, vraćen je jutros iz Кosovske Mitrovice za Beograd", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 
  • 19.06.2021
Policija demantuje vest o postavljanju srpske zastave na Košarama

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je prištinskim medijima da su policijski timovi izašli na lice mesta, ali da na karauli Košare nije bilo srpske zastave.

  • 14.06.2021
Jedna osoba povređena u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici
Jedna osoba je ranjena iz vatrenog oružja u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici i smeštena je u bolnicu, prenosi portal Reporteri.
  • 13.06.2021
Osmani, Kurti i Konjufca odali počast palim vojnicima NATO-a

Kosovska predsednica Vjosa Osmani, premijer Aljbin Kurti i predsednik parlamenta Gljauk Konjifca odali su počast polaganjem venaca na Spomen-ploču palim NATO vojnicima, povodom 22. godišnjice "Dana mira", prenosi Koha.

  • 12.06.2021
Zabranjen ulazak vernicima iz Beograda na Kosovo
Dva autobusa sa vernicima iz Beograda koji su krenuli u posetu manastirima na Kosovu vraćeni su danas sa prelaza Jarinje, saznaje RTV Kim. Nezadovoljni hodočasnici su neko vreme držali prelaz u blokadi, protestujući zbog zabrane ulaska na Kosovo.
  • 12.06.2021
Priština: Održan protest studenata. Novi grafit i poruke na vratima hrama
Ispred hrama Hrista Spasa u Prištini održan je protest nezadovoljnih albanskih studenata zbog jučerašnje liturgije. Na vratima hrama aktivnisti Socijaldemokratske partije ispisali su novi grafit sa porukom "simbol šovinizma postaje svetinja sa blagoslovom Aljbina Kurtija”.
  • 11.06.2021