Vesti
Hronika

„Dokle je stigla istraga o ubistvu Olivera Ivanovića?“

Sedamnaest meseci se navršava od ubistva Olivera Ivanovića, predsednika Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda i jednog od najznačajnijih srpskih političara sa Kosova. SDP poručuje – „verujemo u pravdu“.
„Dokle je stigla istraga o ubistvu Olivera Ivanovića?“
Oliver Ivanović (Foto Kim arhiva)

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Ubica mu je pucao u leđa, a ispaljeno je šest metaka.

Istragu vode i kosovsko i srpsko tužilaštvo. Zbog umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića u pritvoru se nalaze dvojica Srba – Marko Rošić i Nedeljko Spasojević. Dragiša Marković koji je takođe bio u pritvoru je pušten, a kosovski organi su raspisli poternicu za Milanom Radiočićem, potpredsednikom Srpske liste. On se nalazi u bekstvu. U međuvremenu je istraga proširena na Zvonka Veselinovića i Milana Mihailovića.

GI“SDP“ ponovo pita „dokle je stigla istraga i kada će se pronaći nalogodavci i ubica?“

„Moramo da verujemo u pravdu u koju je i on verovao u vreme kada je bio hapšen i često govorio da mora da se izdrži, jer ovo zlo neće navek trajati“, navode u SDP-u.Ostale vesti

Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020
Kamenovana kuća povratnika u Ljuboždi
Nepoznate osobe kamenovale su kasno sinoć kuću povratnika Žarka Zarića u selu Ljubožda kod Istoka.
  • 27.05.2020
Jevtić: Albanci sekirom napali povratnika kod Kline
Povratnika Đorđija Đorovića u selu Drenovčić kod Kline, sekirom su napali Albanci, naveo je instagram profilu vršilac dužnosti kosovskog ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.
  • 26.05.2020