„Dokle je stigla istraga o ubistvu Olivera Ivanovića?“

Sedamnaest meseci se navršava od ubistva Olivera Ivanovića, predsednika Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda i jednog od najznačajnijih srpskih političara sa Kosova. SDP poručuje – „verujemo u pravdu“.

Podeli ovaj članak sa:
 • Oliver Ivanović (Foto Kim arhiva)

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Ubica mu je pucao u leđa, a ispaljeno je šest metaka.

Istragu vode i kosovsko i srpsko tužilaštvo. Zbog umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića u pritvoru se nalaze dvojica Srba – Marko Rošić i Nedeljko Spasojević. Dragiša Marković koji je takođe bio u pritvoru je pušten, a kosovski organi su raspisli poternicu za Milanom Radiočićem, potpredsednikom Srpske liste. On se nalazi u bekstvu. U međuvremenu je istraga proširena na Zvonka Veselinovića i Milana Mihailovića.

GI“SDP“ ponovo pita „dokle je stigla istraga i kada će se pronaći nalogodavci i ubica?“

„Moramo da verujemo u pravdu u koju je i on verovao u vreme kada je bio hapšen i često govorio da mora da se izdrži, jer ovo zlo neće navek trajati“, navode u SDP-u.

Ostale vesti

 • Fizički sukob učenika u Gračanici

  Fizički sukob učenika u Gračanici

  Kosovska policija saopštila je danas da je u Gračanici došlo do fizičkog napada na dvojicu učenika romske pripadnosti, od strane trojice đaka srpske nacionalnosti.

 • Blokirana istraga Beograda i Prištine o ubistvu Olivera Ivanovića

  Blokirana istraga Beograda i Prištine o ubistvu Olivera Ivanovića

  Teško je verovati da će se ubice Olivera Ivanovića ikada otkriti istragom institucija Beograda ili Prištine. Za to je potreban nepristrasni arbitar, koga na ovom terenu, makar na pozicijama donosilaca odluka, odavno nema. Zato su sve glasniji pozivi za nezavisnu međunarodnu istragu ubistva Olivera Ivanovića, tako u NIN-ovom tekstu pod nazivom "Izlazak iz lavirinta pod okriljem UN", govori Aleksandar Ivanović.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane