Vesti
Hronika

Đurić osuđen zbog netačnog prijavljivanja imovine

Osnovni sud u Mitrovici izrekao je osuđujuću presudu protiv bivšeg komandira Kosovske policije za region Sever, Nenada Đurića, na kaznu od 1.000 evra i uslovnu kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca, a zbog optužbi da nije tačno prijavio svoju imovinu za 2020. godinu. Isto lice je osuđeno i na dodatnu kaznu „zabranu vršenja funkcija u državnoj upravi ili javnoj službi u trajanju od dve godine“.

Đurić osuđen zbog netačnog prijavljivanja imovine
Nenad Đurić (Foto Tanjug)

Presudu Đuriću objavio je sudija angažovan na ovom slučaju, Džemailj Isufi, prenosi Zakletva za pravdu.

Đurić je optužen da nije pravilno prijavio prihode kosovskoj agenciji za borbu protiv korupcije (AKK) za period od 1. januara do 31. decembra 2020. godine, navodeći da je tokom te godine ostvario neto prihod od 14.760 evra, iako je ostvario prihod od 19.342 evra i jedan cent, usled čega je isti prijavio 4.582 evra i 15 centi manje.

Prema presudi, kazna zatvora od četiri meseca neće biti izvršena ukoliko optuženi u roku od godinu dana ne učini drugo krivično delo.Ostale vesti

KP: Uhapšen Srbin za paljenje automobila u Zubinom Potoku

Kosovska policija saopštila je da je uhapsila muškarac M.B. (36) srpske nacionalnosti za koga se sumnja da je zapalio automobile sa "RKS" tablicama u opštini Zubin Potok.

  • 01.04.2023
U Leposaviću zapaljena tri automobila
U Leposaviću su posle ponoći nepoznata lica zapalila tri automobila koja pripadaju građanima srpske nacionalnosti, saopštila je kosovska policija.
  • 01.04.2023
Bivši predsednik opštine Klokot oslobođen optužbi za zloupotrebu službenog položaja
Saša Mirković, bivši predsednik opštine Klokot, zajedno sa Zećirom Seljimijem, Nebahate Pirom i Strahinjom Stevićem, odlukom Vrhovnog suda Kosova, oslobođeni su optužbi za zloupotrebu službenog položaja.
  • 31.03.2023
„Najmanje 158 ubijenih i nestalih novinara 1991-1995. u bivšoj Jugoslaviji“
Na prostoru nekadašnje Jugoslavije ima 158 slučajeva ubijenih i nestalih novinara od od 1991. do 1995. godine, ali podaci novinarskih udruženja pokazuju da to nije konačan broj, rečeno je na Konferenciji Udruženja novinara Srbije (UNS) "Tri decenije posle: šta znamo, a šta otkrivamo o nekažnjenim ubistvima novinara 1991. do 1995. godine".
  • 31.03.2023
Učestale krađe: Ugrožena bezbednost građana, traži se smena komandira
Nakon nekoliko krađa koje su zabeležene tokom prošle i ove nedelje u Opštini Gračanica održana je sednica Odbora za bezbednost. Predsednica opštine Ljiljana Šubarić apelovala je na Policiju, Kfor, Karabinjere ali i Oebs da daju sve od sebe kako bi pljačke prestale a počinioci pronađeni. Zbog nerešenih brojnih slučajeva sa sednice je zatražena smena komandira Policijske stanice Bratislava Trajkovića.
  • 31.03.2023
Opljačkana porodica Milić u Plemetini
Petočlana porodica Milić iz Plemetine, kod Obilića pokradena je sinoć, a za sada nepoznati počinioci su prema rečima vlasnika Nikole odneli vredne alate.
  • 31.03.2023