Vesti
Hronika

Đokoviću produžen pritvor za još 60 dana

Miloradu Đokoviću (62) koji je 26. juna ove godine uhapšen u Vitomirici kod Peći zbog navodnog ratnog zločina, produžen je pritvor na još 60 dana.
Đokoviću produžen pritvor za još 60 dana
Milorad Đoković (Foto Gračanica Online)

Đokovićev advokat, Vasilije Arsić izjavio je za Betu da kosovsko tužilaštvo nema dokaze za prvobitnu optužbu da je Đoković učestvovao u ubijanju civila 1999. godine i da sada "izmišlja" nova krivična dela.

Kosovsko specijalno tužilaštvo je nakon hapšenja Đokovića saopštilo da se on sumnjiči da je počinio krivično delo rat protiv civilnog stanovništva, u vezi s akcijom od 7. maja 1999. godine "kada je u regionu Peći ubijeno devet civila albanske nacionalnosti, a nestalo još pet osoba".

"Tužilaštvo nema nijedan dokaz da je Đoković učestvovao u bilo kakvom ubijanju civila albanske nacionalnosti. Umesto da bude oslobođen, njemu je sada produžen pritvor zbog sumnje da je učestvovao u silovanju jedne Albanke, koja ga je navodno prepoznala na fotografiji", rekao je Arsić.

Prema rečima advokata, Đoković je bio jedini Srbin koji je posle rata ostao da živi na svom imanju u Vitomirici kod Peći, a radio je u matičnoj službi u srpskom selu Goraždevcu.

"Da je Đoković pre ili za vreme rata počinio bilo kakav zločin prema Albancima, sigurno ne bi ostao da živi u Metohiji. On je svih ovih godina bio jedini Srbin u Vitomirici, gde je normalno živeo s komšijama Bošnjacima i Albancima. Optužbe protiv njega su zasnovane na lažnim svedočenjima i imaju za cilj da se zastraše svi Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji", kazao je Arsić.

Dodao je da se Đoković godinama tužio s opštinom Peć zbog uzurpirane zemlje i da je spor dobio na Vrhovnom sudu Kosova, ali da Katastar u Peći nije hteo da tu imovinu uknjiži na Đokovićevo ime.Ostale vesti

KP: U selu Mogila sukob posle svađe oko kućnog ljubimca

U selu Mogila dogodio se sukob posle svađe dvojica mladića iz srpske i albanske zajedice oko kućnog ljubimca, rečeno je Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress u Kosovskoj policiji u Gnjilanu.

  • 04.02.2023
Trajković: Priveden Albanac koji je sinoć pucao u Gračanici
Policija u Gračanici privela je osobu koja je sinoć iz automobila u pokretu pucala u Gračanici, potvrđeno je portalu Riznica iz policijske stanice u ovom mestu. Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić saopštila je da je sinoćna pucnjava ozbiljno uznemirila meštane.
  • 04.02.2023
Dvojica napadača na mladića u Mogili pušteni kući, jedan u pritvoru
Vasilije Arsić, advokat mladića B.Đ.koji je napadnut nožem u Mogili kod Vitine, rekao je da su prema podacima koje ima od porodice dvojica od trojice napadača puštena kući, a da je jedan zadržan u pritvoru.
  • 04.02.2023
Pucnjava u Gračanici iz automobila u pokretu

Više metaka ispaljeno je tokom noći u Gračanici iz automobila u pokretu, potvrđeno je RTS-u u policiji, koja istražuje slučaj. Nema materijalnih ni drugih posledica.

  • 04.02.2023
Otac ranjenog mladića potvrdio da su privedeni napadači
Kosovska policija privela je svu trojicu Albanaca koja su učestvovala u napadu na B. Đ. iz Mogile. Mladić je zadobio dve ubodne rane u predelu grudi i nalazi se van životne opasnosti, saznaje RTV Puls.
  • 03.02.2023
Raspisana poternica za Srbinom zbog navodnog ratnog zločina
Sektor Kosovske policije za istraživanje ratnih zločina raspisao je poternicu za muškarcem srpske nacionalnosti F.S. (1963) koji se sumnjiči za "ratni zločin protiv civilnog stanovništva", saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 03.02.2023