Vesti
Hronika

Direktor kosovske Kancelarije za zaštitu okrivljenih saslušan u Hagu

Direktor Kancelarije za odbranu optuženih pred Specijalnim sudom Driton Ljajći ispitivan je dva dana pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu, potvrdio je njegov advokat Artan Ćerkini.
Direktor kosovske Kancelarije za zaštitu okrivljenih saslušan u Hagu
Zgrada Specijalnog suda u Hagu (Foto RSE)

On je u saopštenju potvrdio da je Ljajći ispitivan 17. i 18. oktobra i da je odgovarao na pitanja koja su se odnosila na funkcionisanje kancelarije na čijem je čelu.

"Imajući u vidu vest koja je objavljena u nekim elektronskim medijima da je Driton Ljaći ispitivan tri dana, u cilj objektivnog informisanja javnosti želim da u svojstvu njegovog advokata obavestim da je on ispitivan 17. i 18. oktobra i to samo dva sata. Tom prilikom kancelarija Specijalnog tužioca se interesovala o funkcionisanju Kancelarije za pravnu pomoć potencijalno optuženim osobama", naveo je advokata Ćerkinija.

Portal Insajderi.com je objavio da je Specijalno tužilaštvo u Hagu ispitalo Dritona Ljajćija u svojstvu osumnjičenog zbog otkrivanja službene tajne u vezi sa pokušajima mešanja u istragu tog tužilaštva.

Insajderi saznaje da je Ljajći ispitivan tri dana zaredom, od srede do petka prošle nedelje u svojstvu osumnjičenog u kancelariji Specijalnog tužilaštva u Hagu.

Kako navodi Insajderi, zaplenjen mu je mobilni telefon u kojem su pronađeni dokazi da je bio u komunikaciji u vezi sa ovim pitanjem sa političkim akterima, uključujući ministra pravde Abeljarda Tahirija.

Istraga se odnosi na jedan slučaj gde se sumnja da su kosovske vlasti učestvovale u pokušaju potkupljivanja svedoka, piše Insajderi.Ostale vesti

Vozač sa Kosova krijumčario 113 migranata
U Severnoj Makedoniji je uhapšen vozač sa Kosova dok je u kamionu hladnjači krijumčario 113 migranata.
  • 31.05.2020
Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020