Vesti
Hronika

Devet godina od ubistva Dimitrija Janićijevića

Na današnji dan pre devet godina ubijen je Dimitrije Janićijević, odbornik Samostalne liberalne stranke (SLS) u Skupštini opštine Severna Mitrovica. 
Devet godina od ubistva Dimitrija Janićijevića
Dimitrije Janićijević (Foto Glas Amerike)

Janićijević je ubijen 16. januara 2014. godine sa više hitaca iz vatrenog oružja ispred kuće u kojoj je živeo sa porodicom u Kosovskoj Mitrovici.

U mitrovičku bolnicu je dovezen bez znakova života.

Iza sebe je ostavio majku, suprugu i četvoro dece, od kojih je najmlađe rođeno nakon njegovog ubistva.

Janićijević je bio jedan od petorice kandidata za gradonačelnika Severne Mitrovice na lokalnim izborima održanim novembra 2013. godine.

Na četvrtu godišnjicu ubistva Dimitrija Janićijevića, 16. januara 2018. godine, izvršen je atentat na njegovog kuma, lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

Ubice i nalogodavci ova dva zločina još uvek nisu otkriveni.Ostale vesti

U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023
Odbačena optužnica protiv pet osoba osumnjičenih za silovanje devojčice
Osnovni sud u Prištini odbacio je optužnicu protiv petorice osumnjičenih za silovanje jedanaestogodišnjakinje koje se dogodio u avgustu prošle godine u Prištini.
  • 26.01.2023
PIK pokrenuo istragu o jučerašnjem incidentu na Bistričkom mostu

Policijski inspektorat Kosova (PIK), pokrenuo je istragu o incidentu koji se dogodio u ponedeljak na Bistričkom mostu u opštini Leposavić – kada je Kosovska policija zapucala na automobil koji ih je napao i udario.

  • 24.01.2023