Vesti
Hronika

Dete žrtva pasa lutalica

Sedmogodišnji dečak romske nacionalnosti iz Kosova Polja preminuo od povreda zadobijenih od ujeda uličnih pasa. Ministar Marić izrazio saučešće porodici preminulog deteta.
Dete žrtva pasa lutalica
Lutalice po cenralnom Kosovu (Foto Kim arhiva)

Ministar administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova Ljubomir Marić je naglasio da će ministarstvo na čijem je čelu pozvati sve releavntne faktore, uključujući bezbednosne strukture, centralne institucije, kao i lokalnu vlast u cilju izdrade odgovarajućih zakona, mehanizama i izvora finansiranja kako bi lokalnim institucijama bilo omogućeno da reše problem pasa lutalica.

“Pronalaženje pravog rešenja zahteva hitnu reakciju. Iz tog razloga svi relevantni faktori bi trebalo zajednički da deluju da se ovakva nesreća nikada više ne ponovi”, navode u ministarstvu lokalne samouprave.

Da psi lutalice predstavljaju veliku opasnost po bezbednost stanovništva centralnog Kosova potvrdio je za RTV Kim direktor NVO „Sklonište za pse“ Mentor Gaši. On je u emisiji “Uz jutarnju kafu” upozorio da se broj pasa lutalica povećava, a da ovo sklonište nema dovoljno kapaciteta da zbrine sve lutalice.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022