Vesti
Hronika

Demolirano biračko mesto u Pasjanu, pretučen aktivista ’’Srpske’’

Brat kandidata GI "Srpska" za gradonačelnika Opštine Parteš Zoran Nikolić pretučen je na biračkom mestu u Domu kulture u Pasjanu, saznaje KIM radio.
Demolirano biračko mesto u Pasjanu, pretučen aktivista ’’Srpske’’
Pasjane (Foto rtg.rs)

Aktivisti SLS-a, njih nekoliko desetina upali su na biračko mesto u Domu kulture u Pasjanu za vreme brojanja glasova, porazbijali prozore i vrata i počeli da uništavaju i pale glasački materijal, kažu svedoci ovog incidenta.

„Kad smo završili prebrojavanje glasova, aktivisti SLS-a su počeli da lupaju na vrata, upali su na biračko mesto i počeli da razbijaju i pale glasački materijal. Tražili su da im se daju glasački listići. Svi smo gledali kako da pobegnemo i spasimo se“, kazala je za KIM radio Aleksandra Milošević, aktivistkinja „Srpske“.

Ona je videla kako su napadači prebili Zorana Nikolića, brata Dragana Nikolića kandidata GI „Srpska“ za gradonačelnika u Opštini Parteš, koji je, prema preliminarnim rezultatima osvojio većinu glasova na tom biračkom mestu.

„Zoran Nikolić je hteo da pokupi papire sa rezultatima glasanja, međutim, oni su ga bacili na sto i počeli da ga tuku. Policajcu koji je se nalazio pored policijskog vozila ispred biračkog mesta sam rekla da tuku Zorana, ali je on odbio da reaguje i rekao mi da unutra sigurno ima policajaca, te da će oni preduzeti mere“, rekla je Miloševićeva.Ostale vesti

Sedmi dan protesta na severu Kosova

Protest Srba sa Kosova nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica, ušao je u sedmi dan. Situacija je i dalje mirna, ali napeta.

  • 26.09.2021
Opština Z.Potok: Mogući uzrok požara zastarele instalacije
Postoji mogućnost da su požar u zgradi opštine Zubin Potok izazvale zastarele instalacije, oglasila se u popodnevnim satima u subotu ova opština, koja je ujedno pozvala prištinske zvaničnike da ne iznose optužbe protiv bilo koga bez ikakvih dokaza.
  • 25.09.2021
Preminuo novinar Miloš Vasić
Jedan od osnivača "Vremena", novinar Miloš Vasić, posle duge i teške bolesti, preminuo je danas u Beogradu.
  • 25.09.2021
Zvečan: Pronađene dve eksplozivne naprave u zgradi Centra za registraciju vozila
U zgradi u kojoj se nalazi centar za registraciju vozila u Zvečanu, jutros su pronađene dve eksplozivne naprave koje su potom i uništene, saošteno je iz Kosovske policije regiona Sever, nakon što je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja saopštio da je izvršen napad „eksplozivnim sredstvima“ u ovom centru.
  • 25.09.2021
Požar u zgradi opštine Zubin Potok

U zgradi Opštine Zubin Potok sinoć je oko 01.00 sat posle ponoći izbio je požar, usled čega su pripadnici vatrogasne jedinice izašli na teren.

  • 25.09.2021
Šesti dan protesta na severu Kosova
U šesti dan ulazi protest Srba sa Kosova nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga kosovske policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, i odlukom Vlade Kosova o zameni registarskih tablica. Noć su proveli u šatorima i oko vatre.
  • 25.09.2021