Vesti
Hronika

Demolirano biračko mesto u Pasjanu, pretučen aktivista ’’Srpske’’

Brat kandidata GI "Srpska" za gradonačelnika Opštine Parteš Zoran Nikolić pretučen je na biračkom mestu u Domu kulture u Pasjanu, saznaje KIM radio.
Demolirano biračko mesto u Pasjanu, pretučen aktivista ’’Srpske’’
Pasjane (Foto rtg.rs)

Aktivisti SLS-a, njih nekoliko desetina upali su na biračko mesto u Domu kulture u Pasjanu za vreme brojanja glasova, porazbijali prozore i vrata i počeli da uništavaju i pale glasački materijal, kažu svedoci ovog incidenta.

„Kad smo završili prebrojavanje glasova, aktivisti SLS-a su počeli da lupaju na vrata, upali su na biračko mesto i počeli da razbijaju i pale glasački materijal. Tražili su da im se daju glasački listići. Svi smo gledali kako da pobegnemo i spasimo se“, kazala je za KIM radio Aleksandra Milošević, aktivistkinja „Srpske“.

Ona je videla kako su napadači prebili Zorana Nikolića, brata Dragana Nikolića kandidata GI „Srpska“ za gradonačelnika u Opštini Parteš, koji je, prema preliminarnim rezultatima osvojio većinu glasova na tom biračkom mestu.

„Zoran Nikolić je hteo da pokupi papire sa rezultatima glasanja, međutim, oni su ga bacili na sto i počeli da ga tuku. Policajcu koji je se nalazio pored policijskog vozila ispred biračkog mesta sam rekla da tuku Zorana, ali je on odbio da reaguje i rekao mi da unutra sigurno ima policajaca, te da će oni preduzeti mere“, rekla je Miloševićeva.Ostale vesti

Odluka o optužnici protiv Tačija i Veseljija ne mora biti sutra saopštena
U subotu, 24. oktobra, navršava se šest meseci otkako je Specijalizovano tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Očekuje se odluka o tome da li će optužnica biti potvrđena ili će je sud odbaciti. Poznavaoci pravnih prilika na Kosovu tvrde da ne mora da znači da će ona sutra biti saopštena i da ju je "nezahvalno prognozirati".
  • 23.10.2020
KP: Uhapšen osumnjičeni zbog napada na M.Đ.
Ispred policijske stanice u Gračanici tokom jučerašnjeg dana izboden je muškarac M.Đ. (49). Iz policije navode da je osumnjičeni za napad uhapšen i da se nalazi u pritvoru.
  • 23.10.2020
RTV Gračanica: Ispred Policijske stanice ranjena jedna osoba
Ispred policijske stanice u Gračanici u kasnim popodnevnim časovima izboden je muškarac M.Đ. star 49 godina.
  • 22.10.2020
Napeto na otvaranju festivala
Otvaranje festivala "Mirdtia, dobar dan" protiče u napetoj atmosferi, kao i prethodnih godina, javlja N1.
  • 22.10.2020
Ministarka finansija u Vladi Kosova Hikmete Bajrami rekla je parlamentarnom komisijom za nadzor javnih finansija, da je transfer od preko dva miliona evra iz kosovskog trezora na račun privatne kompanije realizovan zahvaljujući sajber kriminalu.
  • 22.10.2020
Zatvorenik u Dubravi izvršio samoubistvo
Zatvorenik V.H. (1991) izvršio je sinoć samoubistvo u zatvoru u Dubravi, saopštila je Kosovska popravna služba.
  • 22.10.2020