Vesti
Hronika

Demolirano biračko mesto u Pasjanu, pretučen aktivista ’’Srpske’’

Brat kandidata GI "Srpska" za gradonačelnika Opštine Parteš Zoran Nikolić pretučen je na biračkom mestu u Domu kulture u Pasjanu, saznaje KIM radio.
Demolirano biračko mesto u Pasjanu, pretučen aktivista ’’Srpske’’
Pasjane (Foto rtg.rs)

Aktivisti SLS-a, njih nekoliko desetina upali su na biračko mesto u Domu kulture u Pasjanu za vreme brojanja glasova, porazbijali prozore i vrata i počeli da uništavaju i pale glasački materijal, kažu svedoci ovog incidenta.

„Kad smo završili prebrojavanje glasova, aktivisti SLS-a su počeli da lupaju na vrata, upali su na biračko mesto i počeli da razbijaju i pale glasački materijal. Tražili su da im se daju glasački listići. Svi smo gledali kako da pobegnemo i spasimo se“, kazala je za KIM radio Aleksandra Milošević, aktivistkinja „Srpske“.

Ona je videla kako su napadači prebili Zorana Nikolića, brata Dragana Nikolića kandidata GI „Srpska“ za gradonačelnika u Opštini Parteš, koji je, prema preliminarnim rezultatima osvojio većinu glasova na tom biračkom mestu.

„Zoran Nikolić je hteo da pokupi papire sa rezultatima glasanja, međutim, oni su ga bacili na sto i počeli da ga tuku. Policajcu koji je se nalazio pored policijskog vozila ispred biračkog mesta sam rekla da tuku Zorana, ali je on odbio da reaguje i rekao mi da unutra sigurno ima policajaca, te da će oni preduzeti mere“, rekla je Miloševićeva.Ostale vesti

Gračanica: Protest učenika zbog odluke o pritvaranju mladića
Više od pedeset učenika okupilo se ispred policijske stanice u Gračanici, kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 25.02.2021
Osumnjičenima za učešće u tuči u Lapljem Selu određen mesečni pritvor
Osnovni sud u Gračanici odlučio je da sedmorici mladića koji su učestvovali u nedavnoj masovnoj tuči u Lapljem Selu odredi po trideset dana zatvorskog pritvora, potvrdio je za RTV Kim advokat Predrag Miljković.
  • 24.02.2021
Uhapšeno 12 osoba zbog malverzacija sa poljoprivrednim subvencijama
Specijalne jedinica Policije Kosova sprovele su akcije na više lokacija širom Kosova u kojima je 12 lica uhapšeno zbog malverzacija sa poljoprivrednim subvencijama.
  • 24.02.2021
Saslušani osumnjičeni za učešće u tuči u Lapljem Selu
U Osnovnom sudu u Gračanici danas su saslušana sedmorica mladića koja su pre dva dana učestvovala u tuči u Lapljem Selu. Sud će oko 16 časova doneti odluku o daljem produžetku ili ukidanju pritvora.
  • 24.02.2021
U toku saslušanje osumnjičenih za učešće u tuči
U Osnovnom sudu u Gračanici u toku je saslušanje sedmorice optuženih za učestvovanje u tuči u Lapljem Selu.
  • 24.02.2021
Uhapšena četiri službenika ministarstva poljoprivrede u Prištini
Četiri zvaničnika Agencije za poljoprivredni razvoj uhapšena su u akciji kosovske policije u kosovskom ministarstvu poljoprivrede u Prištini, zbog sumnje da su zloupotrebili položaj.
  • 24.02.2021